Chili con pollo

45 min
Chili con pollo

Mild og familievenlig variation af chili con carne med kylling og bønner.

Ingredienser

15 g Smør
300 g Kyllingeinderfileter
1 tsk Groft salt
2 Rødløg i tynde både (ca. 100 g)
1 Stort finthakket fed hvidløg
1 spsk Finthakket rød chilipeber
1 dåse Brune bønner eller kidneybønner (ca. 240 g)
1 dåse Flåede tomater (ca. 400 g)
1 spsk Koncentreret kyllingefond
Friskkværnet peber
1 dl Grofthakket bredbladet persille

Serveringsforslag

4 dl Basmatiris - koges
2 dl Fraiche

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits kyllingen og salt i ca. 2 min.
  • Tilsæt løg, hvidløg og chili og steg i yderligere ca. 1 min.
  • Skyl bønnerne og lad dem dryppe af i en sigte. Tilsæt bønner, tomater, fond og peber - og kog blandingen ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Tag panden af varmen og vend ¾ af persillen i retten og pynt med resten.
  • Server chili con pollo rygende varm med fraiche og nykogte ris til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8791 kJ / 2101 kcal

Næringsindhold pr. 100g

406 kJ / 97 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 26 % 6,2 g
Kulhydrat: 60,9 % 14,5 g
Fedt: 13,1 % 1,4 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/chili-con-pollo/