Chili sin carne
&format=webp)
I denne lækre og nemme opskrift på chili sin carne har vi skruet godt op for grøntsager og smag - og styrken kan du selv skrue op eller ned for ved at tilsætte mere eller mindre chili på toppen. Den mørke chokolade giver en dejlig afrunding af smagen. Chili sin carne er i familie med den klassiske chili con carne. Sin betyder uden, con betyder med, så en chili sin carne er uden kød - men bestemt ikke uden smag!
Se den {klassiske} versionIngredienser
Chili sin carne
20 g
Smør
|
|
---|---|
2 tsk
Stødt spidskommen
|
|
2 tsk
Stødt koriander
|
|
2
Finthakkede rødløg
|
|
3
Store, finthakkede fed hvidløg
|
|
2
Gulerødder i små tern
|
|
3 spsk
Finthakket soltørrede tomater
|
|
1 dåse
Kidneybønner - skyllede, afdryppede
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
30 g
Mørk chokolade 80%
|
|
2
Rød peberfrugter i strimler (ca. 300 g)
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
En håndfuld tortillachips med salt
|
|
1
Avocado i tern
|
|
1
Limefrugt i både
|
|
2 tsk
Rød chilipeber i tynde skiver
|
|
1 dl
Grofthakket frisk koriander
|
|
4 dl
Basmatiris - koges
|
Sådan gør du
Chili sin carne
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Lad selve retten være i centrum, og varier din topping, som du har lyst. Selve retten bliver ikke mindre god af at du undlader et eller flere elementer fra toppingen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
507 kJ / 121 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,7 g |
Protein: | 4 g |
Fedt: | 3,4 g |
Kulhydrat: | 18,4 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
