Chips af rodfrugter med urtesalt & hvidløgsdip

Nøglehulsmærket opskrift

Chips af rodfrugter med urtesalt & hvidløgsdip

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(65 vurderinger)

45 min

Nøglehulsmærket opskrift

Hjemmelavede fedtfattige rodfrugtchips. Meget bedre end dem du kan købe.

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ kg skrællede rodfrugter, fx pastinak, persillerod, jordskok eller gulerod
  • 1 spsk olivenolie

Urtesalt

  • ½ tsk havsalt
  • 2 dl krydderurter, fx rosmarin, persille, timian, oregano eller basilikum

Hvidløgsdip

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær rodfrugterne i tynde skiver og vend dem i olivenolie. Bred rodfrugterne ud på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Urtesalt

Blend havsalt og krydderurter et kort øjeblik og vend det sammen med de sprøde rodfrugter.

Hvidløgsdip

Rør det syrnede produkt med hvidløg, salt og peber. Smag til.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

Opskriften er et godt alternativ til at købe chips og dip og så smager det meget bedre.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 1940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Rhône, Frankrig

Rødvin: vælg en vin fra Sydrhone fx Cotes-du-Rhone. Hvidvin: Vælg en fyldig, oversøisk chardonnay Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til rodfrugter