Chips af rodfrugter med urtesalt & hvidløgsdip

Nøglehulsmærket opskrift

Chips af rodfrugter med urtesalt & hvidløgsdip

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(68 vurderinger)

45 min

Nøglehulsmærket opskrift

Hjemmelavede fedtfattige rodfrugtchips. Meget bedre end dem du kan købe.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ kg skrællede rodfrugter, fx pastinak, persillerod, jordskok eller gulerod
  • 1 spsk olivenolie

Urtesalt

  • ½ tsk havsalt
  • 2 dl krydderurter, fx rosmarin, persille, timian, oregano eller basilikum

Hvidløgsdip

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær rodfrugterne i tynde skiver og vend dem i olivenolie. Bred rodfrugterne ud på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Urtesalt

Blend havsalt og krydderurter et kort øjeblik og vend det sammen med de sprøde rodfrugter.

Hvidløgsdip

Rør det syrnede produkt med hvidløg, salt og peber. Smag til.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

Opskriften er et godt alternativ til at købe chips og dip og så smager det meget bedre.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 1940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Rhône, Frankrig

Rødvin: vælg en vin fra Sydrhone fx Cotes-du-Rhone. Hvidvin: Vælg en fyldig, oversøisk chardonnay Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til rodfrugter

Andre gode forslag