Chips af rodfrugter med urtesalt & hvidløgsdip

45 min
Chips af rodfrugter med urtesalt & hvidløgsdip

Hjemmelavede fedtfattige rodfrugtchips. Meget bedre end dem du kan købe.

Ingredienser

½ kg Skrællede rodfrugter, fx pastinak, persillerod, jordskok eller gulerod
1 spsk Olivenolie

Urtesalt

½ tsk Havsalt
2 dl Krydderurter, fx rosmarin, persille, timian, oregano eller basilikum

Hvidløgsdip

100 g Kvark eller fraiche
1 Lille knust fed hvidløg
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær rodfrugterne i tynde skiver og vend dem i olivenolie. Bred rodfrugterne ud på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - til de er sprøde og gyldne i ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Urtesalt

  • Blend havsalt og krydderurter et kort øjeblik og vend det sammen med de sprøde rodfrugter.

Hvidløgsdip

  • Rør det syrnede produkt med hvidløg, salt og peber. Smag til.

Opskriften er et godt alternativ til at købe chips og dip og så smager det meget bedre.

Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/chips-af-rodfrugter-med-urtesalt--hvidlogsdip/