Chips af rodfrugter med urtesalt & hvidløgsdip

Chips af rodfrugter med urtesalt & hvidløgsdip

45 min
Hjemmelavede fedtfattige rodfrugtchips. Meget bedre end dem du kan købe.

Sådan gør du

  • Skær rodfrugterne i tynde skiver og vend dem i olivenolie. Bred rodfrugterne ud på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Urtesalt
  • Blend havsalt og krydderurter et kort øjeblik og vend det sammen med de sprøde rodfrugter.
Hvidløgsdip
  • Rør det syrnede produkt med hvidløg, salt og peber. Smag til.
Bagetid
  • Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Lækker dip til dine chips.

Holiday dip
10 min
Holiday dip
(6)
Velbekomme!
Tip

Opskriften er et godt alternativ til at købe chips og dip og så smager det meget bedre.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2018 kJ / 482 kcal

Næringsindhold pr. 100g

305 kJ / 73 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,7 g
Protein: 20,4 % 3,7 g
Kulhydrat: 47,9 % 8,6 g
Fedt: 31,7 % 2,6 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Skrællede rodfrugter, fx pastinak, persillerod, jordskok eller gulerod
½ kg
Olivenolie
1 spsk
Urtesalt
Havsalt
½ tsk
Krydderurter, fx rosmarin, persille, timian, oregano eller basilikum
2 dl
Hvidløgsdip
100 g
Lille knust fed hvidløg
1
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber