Chips af rodfrugter med urtesalt & hvidløgsdip

Chips af rodfrugter med urtesalt & hvidløgsdip

45 min
Hjemmelavede fedtfattige rodfrugtchips. Meget bedre end dem du kan købe.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Skær rodfrugterne i tynde skiver og vend dem i olivenolie. Bred rodfrugterne ud på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Urtesalt
  • Blend havsalt og krydderurter et kort øjeblik og vend det sammen med de sprøde rodfrugter.
Hvidløgsdip
  • Rør det syrnede produkt med hvidløg, salt og peber. Smag til.

Opskriften er et godt alternativ til at købe chips og dip og så smager det meget bedre.

Energiindhold for hele retten:

1981 kJ / 473 kcal

Næringsindhold pr. 100g

300 kJ / 72 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,7 g
Protein: 20,7 % 3,7 g
Kulhydrat: 48,9 % 8,6 g
Fedt: 30,4 % 2,5 g
Mere inspiration

Lækker dip til dine chips.

Holiday dip
10 min
Holiday dip
(6)
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

½ kg Skrællede rodfrugter, fx pastinak, persillerod, jordskok eller gulerod
1 spsk Olivenolie
Urtesalt
½ tsk Havsalt
2 dl Krydderurter, fx rosmarin, persille, timian, oregano eller basilikum
Hvidløgsdip
100 g Kvark
1 Lille knust fed hvidløg
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber