Chokoladeboller
Lækre chokoladeboller - nemme at lave, dejlige at spise! Spis chokoladebollerne som de er - eller flæk dem lune og server med koldt smør. Chokoladebollerne kan laves med både lys eller mørk chokolade - eller måske en blanding, hvis du ikke kan vælge! Opskriften på chokoladeboller er nem og altid et hit...
Ingredienser
100 g
Smør
|
|
---|---|
2½ dl
Mælk
|
|
25 g
Gær
|
|
1
Æg
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
500 g
Hvedemel
|
|
100 g
Grofthakket mørk chokolade eller chokoladeknapper
|
Sammenpisket æg til pensling
|
---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for at tilsætte chokoladestykker til dejen, kan du gemme chokoladen indeni bollerne. Prøv med din favorit chokolade, en karamel, chokoladeknapper eller et stykke marcipanbrød. Så har du en slags fastelavnsbolle som kan spises hele året.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13494 kJ / 3225 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1293 kJ / 309 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 8,4 % | 6,4 g |
Fedt: | 34,6 % | 12,1 g |
Kulhydrat: | 57 % | 43,3 g |
Se i videoen, hvordan du laver lækre chokoladeboller, som er nemme at lave, dejlige at spise!
