Chokoladeislagkage med salt karamelsauce
5 timer
•
Dejlig islagkage med lækker blød karamel, der er nem at lave. Islagkagen kan laves i god tid.
Ingredienser
Chokoladekage
|
100 g
Mørk chokolade
|
|
|---|---|
|
75 g
Blødt smør
|
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
|
3
Æg
|
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
|
2 spsk
Kartoffelmel
|
|
|
½ tsk
Bagepulver
|
|
|
10 g
Smør
|
Chokoladeis
|
200 g
Mørk chokolade
|
|
|---|---|
|
6
Æggeblommer (ca. 6 spsk)
|
|
|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
|
6 dl
Piskefløde
|
Salt karamelsauce
|
1½ dl
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
½ dl
Mørk sirup
|
|
|
75 g
Flormelis (ca. 1½ dl)
|
|
|
25 g
Smør
|
|
|
¾ tsk
Flagesalt
|
Pynt
|
Hele, ristede hasselnøddekerner
|
|
|---|---|
|
Chokoladespåner
|
Sådan gør du
Chokoladekage
Chokoladeis
Salt karamelsauce
Bagetid
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Lav chokoladespåner ved at skrabe den glatte bagside af en hel plade chokolade med en kniv. Brug en stor skarp kniv med glat skær.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1630 kJ / 390 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,2 g |
| Protein: | 3 g |
| Fedt: | 25,9 g |
| Kulhydrat: | 36,5 g |