Chokoladeislagkage med salt karamelsauce
5 timer

Dejlig islagkage med lækker blød karamel, der er nem at lave. Islagkagen kan laves i god tid.

Ingredienser
1 stk
Chokoladekage
100 g Mørk chokolade | |
---|---|
75 g Blødt smør | |
125 g Sukker (ca. 1½ dl) | |
3 Æg | |
2 spsk Hvedemel | |
2 spsk Kartoffelmel | |
½ tsk Bagepulver | |
10 g Smør |
Chokoladeis
200 g Mørk chokolade | |
---|---|
6 Æggeblommer (ca. 6 spsk) | |
150 g Sukker (ca. 1¾ dl) | |
6 dl Piskefløde |
Salt karamelsauce
1½ dl Piskefløde | |
---|---|
½ dl Mørk sirup | |
75 g Flormelis (ca. 1½ dl) | |
25 g Smør | |
¾ tsk Flagesalt |
Pynt
Hele, ristede hasselnøddekerner | |
---|---|
Chokoladespåner |
Sådan gør du
Bagetid:
20-25 min. ved 175°- traditionel ovn. Kagen skal være lidt underbagt.
Chokoladekage
Chokoladeis
Salt karamelsauce
Bedømmelse
Lav chokoladespåner ved at skrabe den glatte bagside af en hel plade chokolade med en kniv. Brug en stor skarp kniv med glat skær.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
29089 kJ / 6952 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1552 kJ / 371 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 3,2 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 38 % | 34,7 g |
Fedt: | 58,8 % | 24,7 g |