Chokoladeislagkage med salt karamelsauce

5 timer
Chokoladeislagkage med salt karamelsauce

Dejlig islagkage med lækker blød karamel, der er nem at lave. Islagkagen kan laves i god tid.

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladeislagkage-med-salt-karamelsauce/

Ingredienser

1 stk
8 personer

Chokoladekage

100 g Mørk chokolade
75 g Blødt smør
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
3 Æg
2 spsk Hvedemel
2 spsk Kartoffelmel
½ tsk Bagepulver
10 g Smør

Chokoladeis

200 g Mørk chokolade
6 Æggeblommer (ca. 6 spsk)
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
6 dl Piskefløde

Salt karamelsauce

1½ dl Piskefløde
½ dl Mørk sirup
75 g Flormelis (ca. 1½ dl)
25 g Smør
¾ tsk Flagesalt

Pynt

Hele, ristede hasselnøddekerner
Chokoladespåner

Sådan gør du

Bagetid:

20-25 min. ved 175°- traditionel ovn. Kagen skal være lidt underbagt.

Chokoladekage

  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pisk smør og sukker godt sammen. Del æggene i blommer og hvider og vend æggeblommer og smeltet chokolade i smørblandingen. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og vend det i blandingen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Smør en springform (ca. 22 cm i diameter). Hæld dejen i formen og bag chokoladebunden midt i ovnen. Lad ringen blive på springformen, mens bunden køler af i mindst ½ time.

Chokoladeis

  • Smelt chokolade i en skål over vandbad. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Pisk den smeltede chokolade i under kraftig piskning. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i æggeblandingen. Hæld isblandingen over chokoladebunden og dæk med alufolie. Frys islagkagen i ca. 5 timer - eller til isen er frossen.

Salt karamelsauce

  • Hæld fløde, sirup og flormelis i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved jævn varme og under omrøring i 10-15 min. - til der er ca. 1½ dl tilbage. Tilsæt smør og salt og rør saucen glat. Tag den af varmen og lade den køle af til den er lillefingervarm.
  • Hæld karamelsaucen over islagkagen og pynt med hasselnøddekerner og chokoladespåner.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Lav chokoladespåner ved at skrabe den glatte bagside af en hel plade chokolade med en kniv. Brug en stor skarp kniv med glat skær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

29089 kJ / 6952 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1552 kJ / 371 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 3,2 % 2,9 g
Kulhydrat: 38 % 34,7 g
Fedt: 58,8 % 24,7 g