Chokoladekage med chokolademarengs

1 time 10 min
Arbejdstid: 30 min
Chokoladekage med chokolademarengs

En rigtig chokoladebombe, hvor det inderste af kagen er næsten flydende. Server med iskoldt flødeskum - mums!

Ingredienser

150 g Blødt smør
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 Æg
125 g Hvedemel (ca. 2¼ dl)
40 g Kakaopulver (ca. 1 dl)
2 tsk Vaniljesukker
100 g Grofthakket mørk chokolade
10 g Blødt smør
1 spsk Rasp

Chokolademarengs

75 g Finthakket mørk chokolade
3 Æggehvider
150 g Flormelis (ca. 3 dl)

Tilbehør

½ liter Iskoldt piskefløde - pisket til et let skum

Sådan gør du

  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert.
  • Bland resten af ingredienserne og vend dem i smørblandingen. Rør til dejen er ensartet.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Smør formens sider og bund og drys rasp på bunden (for at kagen bedre kan komme af papiret).
  • Fordel dejen jævnt i springformen og forbag den midt i ovnen ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Chokolademarengs

  • Smelt chokoladen over et vandbad eller ca. 1 min. i mikroovn. Lad den køle en anelse, mens du laver marengs.
  • Pisk æggehvider og flormelis i en skål over et vandbad i ca. 5 min.
  • Tag skålen af varmen og pisk i yderligere ca. 2 min.
  • Hæld chokoladen i marengsen i en tynd stråle og vend den let rundt uden at blande chokolade og marengs helt.
  • Fordel marengsen over den forbagte chokoladekage - brug en ske eller hæld marengsen i en sprøjtepose og lav toppe.
  • Bag kagen færdig midt i ovnen ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Chokoladekagen er meget løs, dvs. at det inderste er næsten flydende. Foretrækker du kagen mere fast, skal du forbage kagen 5-10 min. længere. Drys sukker på dit kagefad, så slipper kagen lettere ved serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

26034 kJ / 6222 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1619 kJ / 387 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 4,2 % 4 g
Kulhydrat: 41,4 % 39,4 g
Fedt: 54,4 % 23,8 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladekage-med-chokolademarengs/