Chokoladetemperering i mikroovn
    Chokolade kan tempereres på flere måder. Temperering i mikrobølgeovn er den nemmeste metode at anvende i hjemmekøkkenet. Chokoladetemperering i mikroovn egner sig godt til temperering af mindre chokolademængder. Tempereret chokolade kan bruges til flødeboller, fyldt chokolade, overtræk af konfekt og meget, meget mere. Prøv denne nemme fremgangsmåde på chokoladetemperering i mikroovn, hvis du ønsker at give din chokolade en blank overflade med det helt rette knæk.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                    300 g
                                                Mørk chokolade
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Chokoladetemperering i mikroovn
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Overskrides tempererings-temperaturen, kan du tilsætte en smule ikke-smeltet chokolade til massen og genskabe de stabile krystaller. Bliver chokoladen for kold under arbejdsprocessen, kan du give chokoladen 5 sek. i mikrobølgeovnen – men pas på, at temperaturen ikke overstiger de 34°.
Bruger du andre chokoladetyper end mørk chokolade, skal du være opmærksom på andre tempererings-temperaturer, men fremgangsmåden er den samme: Mørk chokolade: 32-33° Lys chokolade: 29-30° Hvid chokolade: 28-29° Ruby chokolade: 28,5-29°
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
2234 kJ / 534 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,9 g | 
| Protein: | 5,7 g | 
| Fedt: | 29,1 g | 
| Kulhydrat: | 62,4 g | 
Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.