Chokoladetemperering i mikroovn

15 min
Chokoladetemperering i mikroovn

Chokolade kan tempereres på flere måder. Temperering i mikrobølgeovn er den nemmeste metode at anvende i hjemmekøkkenet. Chokoladetemperering i mikroovn egner sig godt til temperering af mindre chokolademængder. Tempereret chokolade kan bruges til flødeboller, fyldt chokolade, overtræk af konfekt og meget, meget mere. Prøv denne nemme fremgangsmåde på chokoladetemperering i mikroovn, hvis du ønsker at give din chokolade en blank overflade med det helt rette knæk.

Ingredienser

300 g Mørk chokolade

Sådan gør du

Chokoladetemperering i mikroovn

  • Kom chokoladen i en plastikskål, som kan tåle mikroovn. Varm chokoladen i 30 sek., tag den ud af mikroovnen og rør grundigt i chokoladen. Den mekaniske bearbejdning er en vigtig del af tempereringsprocessen.
  • Sæt chokoladen tilbage i mikroovnen og varm den 30 sek. igen. Tag chokoladen ud af mikroovnen og rør grundigt rundt i skålen - husk at skrabe kanterne med en dejskraber.
  • Gentag processen et par gange og hold godt øje med temperaturen på chokoladen hele tiden. Brug fx et sukkertermometer. Når chokoladen nærmer sig 32-33°, skal du kun give chokoladen 5 sek. af gangen i mikrobølgeovnen. Temperaturen må ikke overstige 34ᵒ, da det vil fjerne alle stabile krystaller i massen, hvorved chokoladen ikke kan tempereres.
  • Når temperaturen på chokoladen er 32-33°, er chokoladen tempereret og klar til brug.

Overskrides tempererings-temperaturen, kan du tilsætte en smule ikke-smeltet chokolade til massen og genskabe de stabile krystaller. Bliver chokoladen for kold under arbejdsprocessen, kan du give chokoladen 5 sek. i mikrobølgeovnen – men pas på, at temperaturen ikke overstiger de 34°.

Bruger du andre chokoladetyper end mørk chokolade, skal du være opmærksom på andre tempererings-temperaturer, men fremgangsmåden er den samme: Mørk chokolade: 32-33° Lys chokolade: 29-30° Hvid chokolade: 28-29° Ruby chokolade: 28,5-29°

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6703 kJ / 1602 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2234 kJ / 534 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 4,3 % 5,7 g
Kulhydrat: 47,5 % 62,4 g
Fedt: 48,2 % 29,1 g
Relateret video Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladetemperering-i-mikroovn/