Citron- og lakridskarameller
60+ min

Citron- og lakridskarameller

Skønne hjemmelavede lakridskarameller med både saft og skal fra citron - en virkelig god smagskombination!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Citron- og lakridskarameller

Skønne hjemmelavede lakridskarameller med både saft og skal fra citron - en virkelig god smagskombination!

ca. 40 stk

Antal portioner
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 350 g rørsukker (ca. 4 dl)
  • 1 dl lys sirup (ca. 150 g)
  • 1 spsk lakridspulver - knust rålakrids
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:

Bland fløde, sukker og de øvrige ingredienser i en stor tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under omrøring og kog det uden låg i 20-30 min. - rør af og til. Karamelblandingen er klar når temperaturen er 128° - brug et sukkertermometer til at måle med. Eller brug "kugleprøven" - hvor du hælder nogle dråber af karamelblandingen i iskoldt vand, dem skal du kunne forme til en sej og ganske fast kugle. Hæld karamellen i en form (ca. 10 x 15 cm) beklædt med bagepapir. Lad den køle helt af på køkkenbordet.

Løft bagepapiret ud af formen og skær med en skarp kold kniv ca. 40 karameller. Pak karamellerne ind i papir og opbevar dem køligt.

Tip

Du kan få karamellen til at sætte sig hurtigere, hvis du sætter den på køl eller i fryseren.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,6 g
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 25 %
Print