Citron- og lakridskarameller

Bedømmelse

(1 vurderinger)

60+ min

Skønne hjemmelavede lakridskarameller med både saft og skal fra citron - en virkelig god smagskombination!

Ingredienser

ca. 40 stk

Antal portioner
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 350 g rørsukker (ca. 4 dl)
  • 1 dl lys sirup (ca. 150 g)
  • 1 spsk lakridspulver - knust rålakrids
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland fløde, sukker og de øvrige ingredienser i en stor tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under omrøring og kog det uden låg i 20-30 min. - rør af og til. Karamelblandingen er klar når temperaturen er 128° - brug et sukkertermometer til at måle med. Eller brug "kugleprøven" - hvor du hælder nogle dråber af karamelblandingen i iskoldt vand, dem skal du kunne forme til en sej og ganske fast kugle. Hæld karamellen i en form (ca. 10 x 15 cm) beklædt med bagepapir. Lad den køle helt af på køkkenbordet.

Løft bagepapiret ud af formen og skær med en skarp kold kniv ca. 40 karameller. Pak karamellerne ind i papir og opbevar dem køligt.

Tip

Du kan få karamellen til at sætte sig hurtigere, hvis du sætter den på køl eller i fryseren.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,6 g
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 25 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: