Citron- og lakridskarameller

Citron- og lakridskarameller

60+ min
Skønne hjemmelavede lakridskarameller med både saft og skal fra citron - en virkelig god smagskombination!

Sådan gør du

  • Bland fløde, sukker og de øvrige ingredienser i en stor tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under omrøring og kog det uden låg i 20-30 min. - rør af og til. Karamelblandingen er klar når temperaturen er 128° - brug et sukkertermometer til at måle med. Eller brug "kugleprøven" - hvor du hælder nogle dråber af karamelblandingen i iskoldt vand, dem skal du kunne forme til en sej og ganske fast kugle. Hæld karamellen i en form (ca. 10 x 15 cm) beklædt med bagepapir. Lad den køle helt af på køkkenbordet.
  • Løft bagepapiret ud af formen og skær med en skarp kold kniv ca. 40 karameller. Pak karamellerne ind i papir og opbevar dem køligt.
Tip
  • Du kan få karamellen til at sætte sig hurtigere, hvis du sætter den på køl eller i fryseren.
Energiindhold for hele retten:

11139 kJ / 2662 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1497 kJ / 358 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 1 % 0,9 g
Kulhydrat: 73,7 % 64,9 g
Fedt: 25,3 % 10,2 g

Ingredienser

2 dl Piskefløde
350 g Rørsukker (ca. 4 dl)
1 dl Lys sirup (ca. 150 g)
1 spsk Knust rålakrids
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft