Skønne hjemmelavede lakridskarameller med både saft og skal fra citron - en virkelig god smagskombination!
Sådan gør du
Bland fløde, sukker og de øvrige ingredienser i en stor tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under omrøring og kog det uden låg i 20-30 min. - rør af og til. Karamelblandingen er klar når temperaturen er 128° - brug et sukkertermometer til at måle med. Eller brug "kugleprøven" - hvor du hælder nogle dråber af karamelblandingen i iskoldt vand, dem skal du kunne forme til en sej og ganske fast kugle. Hæld karamellen i en form (ca. 10 x 15 cm) beklædt med bagepapir. Lad den køle helt af på køkkenbordet.
Løft bagepapiret ud af formen og skær med en skarp kold kniv ca. 40 karameller. Pak karamellerne ind i papir og opbevar dem køligt.
Tip
Du kan få karamellen til at sætte sig hurtigere, hvis du sætter den på køl eller i fryseren.