Citron- og lakridskarameller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Skønne hjemmelavede lakridskarameller med både saft og skal fra citron - en virkelig god smagskombination!

Ingredienser

ca. 40 stk.

Antal portioner

  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 350 g rørsukker (ca. 4 dl)
  • 1 dl lys sirup (ca. 150 g)
  • 1 spsk lakridspulver - knust rålakrids
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland fløde, sukker og de øvrige ingredienser i en stor tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under omrøring og kog det uden låg i 20-30 min. - rør af og til. Karamelblandingen er klar når temperaturen er 128° - brug et sukkertermometer til at måle med. Eller brug "kugleprøven" - hvor du hælder nogle dråber af karamelblandingen i iskoldt vand, dem skal du kunne forme til en sej og ganske fast kugle. Hæld karamellen i en form (ca. 10 x 15 cm) beklædt med bagepapir. Lad den køle helt af på køkkenbordet.

Løft bagepapiret ud af formen og skær med en skarp kold kniv ca. 40 karameller. Pak karamellerne ind i papir og opbevar dem køligt.

Tip

Du kan få karamellen til at sætte sig hurtigere, hvis du sætter den på køl eller i fryseren.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,6 g
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: