Citron- og lakridskarameller

Citron- og lakridskarameller

60+ min
Skønne hjemmelavede lakridskarameller med både saft og skal fra citron - en virkelig god smagskombination!
https://www.arla.dk/opskrifter/citron--og-lakridskarameller/

Sådan gør du

  • Bland fløde, sukker og de øvrige ingredienser i en stor tykbundet gryde.
  • Bring blandingen i kog under omrøring og kog det uden låg i 20-30 min. - rør af og til.
  • Karamelblandingen er klar når temperaturen er 128° - brug et sukkertermometer til at måle med.
  • Eller brug "kugleprøven" - hvor du hælder nogle dråber af karamelblandingen i iskoldt vand, dem skal du kunne forme til en sej og ganske fast kugle.
  • Hæld karamellen i en form (ca. 10 x 15 cm) beklædt med bagepapir. Lad den køle helt af på køkkenbordet.
  • Løft bagepapiret ud af formen og skær med en skarp kold kniv ca. 40 karameller
  • Pak karamellerne ind i papir og opbevar dem køligt.

Du kan få karamellen til at sætte sig hurtigere, hvis du sætter den på køl eller i fryseren.

Energiindhold for hele retten:

10991 kJ / 2627 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1477 kJ / 353 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 1 % 0,9 g
Kulhydrat: 74,7 % 64,9 g
Fedt: 24,3 % 9,7 g
Mere inspiration

Er du til flere karameller? - så prøv disse her.

Karameller
1 time
Karameller
(501)

Ingredienser

2 dl Piskefløde
350 g Rørsukker (ca. 4 dl)
1 dl Lys sirup (ca. 150 g)
1 spsk Knust rålakrids
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft