Nougatis

5 timer
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Nougatis

Hjemmelavet nougatis - smagen af de gode gamle dage. Når det virker, er der vel ingen grund til at lave det om? Det behøver ikke altid være nyt og eksotisk, nogle gange kan det være dejligt at se tilbage, gå tilbage til det kendte og trygge. Mon ikke vi alle har smagt nougatis som børn? Prøv at lave din egen nougatis, og server smagen af barndom for dine gæster.

Ingredienser

Nougatis

100 g Flormelis
1 tsk Bagepulver
½ liter Piskefløde
3 Æggeblommer
60 g Sukker

Sådan gør du

Nougatis

  • Lad flormelis smelte i en pande ved jævn varme - til karamel - uden at det branker.
  • Tilsæt bagepulver og lad det bruse op.
  • Hæld karamellen ud på et stykke bagepapir og lad den køle af. Hak krokanten fint.
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen og tilsæt krokanten.
  • Hæld iscremen i en form (ca. 1 liter) og stil den tildækket i fryseren. Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen.

Lad nougatisen stå mindst ½ time i køleskabet inden servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10467 kJ / 2502 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1476 kJ / 353 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 2,9 % 2,5 g
Kulhydrat: 28,8 % 25 g
Fedt: 68,3 % 27,2 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

https://www.arla.dk/opskrifter/nougatis/