Citrongræs-panna cotta

4 timer
Arbejdstid: 1 time
Citrongræs-panna cotta

Frisk og smuk opskrift på panna cotta med citrongræs - dessert med sødt, stærkt og knas.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

2 blade Husblas
2 stilke Citrongræs
2½ dl Piskefløde
60 g Sukker (ca. ¾ dl)
2½ dl Skyr, kvark eller fraiche

Mangokompot med chili

100 g Moden mangofrugt i tern
1½ dl Vand
1 tsk Finthakket rød chilipeber (uden kerner)
1 spsk Rørsukker
½ tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)

Hvid chokoladeganache

75 g Hvid chokolade
½ dl Piskefløde

Sprøde honningkiks

50 g Smør
1 spsk Honning
4 spsk Flormelis
2 spsk Hvedemel
2 spsk Majsstivelse

Pynt

50 g Macademianødder, evt. ristet
Citronverbena eller citronmelisse

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Skær bunden af de to stilke citrongræs, flæk dem halvvejs i den tykke ende og giv dem et par slag med kniven så indmaden løsner sig.
  • Hæld fløde, sukker og citrongræs i en lille gryde og bring det i kog ved jævn varme og under omrøring. Tag gryden af varmen.
  • Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding.
  • Lad blandingen køle af - til den er lillefingervarm. Sigt den og vend forsigtigt skyr heri.
  • Fordel panna cottaen i 4 pæne glas (ca. ⅓ fyldte). Stil dem tildækkede på køl i mindst 3 timer - gerne natten over.

Mangokompot med chili

  • Bring mango, vand, chili og rørsukker i kog i en lille gryde. Lad det simre ved svag varme og uden låg i ca. ½ time. Vær opmærksom på at kompotten ikke koger tør, tilsæt evt. lidt mere vand.
  • Lad mangokompotten køle af og vend herefter limeskal i.

Hvid chokoladeganache

  • Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  • Bring fløden i kog og hæld den over chokoladen. Vent et øjeblik og rør rundt – indtil chokoladen er smeltet.
  • Fyld ganachen i en sprøjtepose og sæt den på køl.

Sprøde honningkiks

  • Smelt smør og honning i en lille gryde ved svag varme.
  • Tag gryden af varmen og vend de øvrige ingredienser i. Stil blandingen tildækket på køl i ca. ½ time.
  • Dej dejen i 4 og smør hver del ud i en aflang form på en plade med bagepapir.
  • Bag dem midt i ovnen 8-10 min. ved 175° - traditionel ovn eller til de er gyldenbrune.
  • Fordel mangokompotten på de 4 citrongræs-panna cottaer og pynt dem med hvid chokoladeganache, macademianødder og citronverbena.
  • Server panna cottaerne med de sprøde honningkiks.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Bag resten af dejen til honningkiks og server dem som småkager.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12831 kJ / 3067 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1087 kJ / 260 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 6,8 % 4,3 g
Fedt: 62,5 % 18,4 g
Kulhydrat: 30,7 % 19,6 g
Relateret video Sådan skærer du en mango.

Et nemt trick til at skære en mango.

Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/citrongras-panna-cotta/