Citrongræs-panna cotta

4 timer
Arbejdstid: 1 time
Citrongræs-panna cotta

Frisk og smuk opskrift på panna cotta med citrongræs - dessert med sødt, stærkt og knas.

Ingredienser

2 blade Husblas
2 stilke Citrongræs
2½ dl Piskefløde
60 g Sukker (ca. ¾ dl)
2½ dl Kvark eller fraiche

Mangokompot med chili

100 g Moden mangofrugt i tern
1½ dl Vand
1 tsk Fintsnittet rød chilipeber (uden kerner)
1 spsk Rørsukker
½ tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
50 g Macademianødder

Hvid chokoladeganache

75 g Hvid chokolade
½ dl Piskefløde

Sprøde honningkiks

50 g Smør
1 spsk Honning
4 spsk Flormelis
2 spsk Hvedemel
2 spsk Majsstivelse

Pynt

Citronverbena eller citronmelisse

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Skær bunden af de to stilke citrongræs, flæk dem halvvejs op i den tykke ende, og giv dem et par slag med kniven så indmaden begynder at løsne sig.
  • Hæld fløde, sukker og citrongræs i en lille gryde og bring det i kog ved jævn varme og under omrøring. Tag gryden af varmen.
  • Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme flødeblanding.Taggryden af varmen.
  • Lad blandingen køle af - lillefingervarm.Sigt den og vend forsigtigt kvark heri.
  • Fordel panna cottaen i 4 pæne glas (ca. ⅓ fyldte).Stil dem tildækkede på køl i mindst 3 timer - gerne natten over.

Mangokompot med chili

  • Bring mango, vand, chili og rørsukker i kog i en lille tykbundet gryde.Lad det simre ved svag varme og uden låg i ca. ½ time.
  • Vær opmærksom på at den ikke koger tør, ellers tilsæt mere vand.
  • Lad mangokompotten køle af og vend herefter limeskal i.
  • Rist nødderne i en lille bradepande midt i ovnen 8 - 10 min. ved 175° - traditionel ovn. - til de er gyldenbrune.

Hvid chokoladeganache

  • Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
  • Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen. Vent et øjeblik, og rør rundt – indtil chokoladen er smeltet.
  • Fyld ganachen i en sprøjtepose, og sæt den på køl.

Sprøde honningkiks

  • Smelt smør og honning i en lille tykbundet gryde ved svag varme.
  • Tag gryden af varmen og vend de øvrige ingredienser i.Stil blandingen tildækket på køl i ca. ½ time.
  • Tag ⅓ af dejen og del den i 4 lige store dele og rul dem ud i stænger (ca. ½ cm i diameter og 10 cm lange).
  • Bag stængerne midt i ovnen 8 - 10 min. ved 175° - traditionel ovn - til de er gyldenbrune.
  • Fordel mangokompotten på de 4 citrongræs-panna cottaer.
  • Pynt med hvid chokoladeganache og placer den sprøde honningkiks lodret ned i midten.

Bag resten af dejen til honningkiks og server dem som småkager.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12831 kJ / 3067 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1087 kJ / 260 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 6,8 % 4,3 g
Kulhydrat: 30,7 % 19,6 g
Fedt: 62,5 % 18,4 g
Relateret video Sådan skærer du en mango.

Et nemt trick til at skære en mango.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/citrongras-panna-cotta/