Citrongræs-panna cotta
4 timer
•
Arbejdstid: 1 time
•
&format=webp)
Frisk og smuk opskrift på panna cotta med citrongræs - dessert med sødt, stærkt og knas.
Ingredienser
2 blade
Husblas
|
|
---|---|
2 stilke
Citrongræs
|
|
2½ dl
Piskefløde
|
|
60 g
Sukker (ca. ¾ dl)
|
|
2½ dl
Skyr, kvark eller fraiche
|
Mangokompot med chili
100 g
Moden mangofrugt i tern
|
|
---|---|
1½ dl
Vand
|
|
1 tsk
Finthakket rød chilipeber (uden kerner)
|
|
1 spsk
Rørsukker
|
|
½ tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
Hvid chokoladeganache
75 g
Hvid chokolade
|
|
---|---|
½ dl
Piskefløde
|
Sprøde honningkiks
50 g
Smør
|
|
---|---|
1 spsk
Honning
|
|
4 spsk
Flormelis
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
2 spsk
Majsstivelse
|
Pynt
50 g
Macademianødder, evt. ristet
|
|
---|---|
Citronverbena eller citronmelisse
|
Sådan gør du
Mangokompot med chili
Hvid chokoladeganache
Sprøde honningkiks
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Bag resten af dejen til honningkiks og server dem som småkager.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12831 kJ / 3067 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1087 kJ / 260 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 6,8 % | 4,3 g |
Fedt: | 62,5 % | 18,4 g |
Kulhydrat: | 30,7 % | 19,6 g |
Relateret video
Sådan skærer du en mango.
Et nemt trick til at skære en mango.
