Citronkage
Fryseegnet
•
En nem hjemmelavet citronkage med masser af syrlig citronglasur. Simpel og lækker. Citronkagen er en meget enkel skærekage med kun 6 ingredienser. Citronkagen er i udgangspunktet en saftig sandkage piftet op med citronskal og -saft. Pynt citronkagen alt efter anledning fx pynt den med påskeæg til påskebordet eller farv glasuren så den passer til en børnefødselsdag.
Ingredienser
Citronkage
|
125 g
Smør
|
|
|---|---|
|
200 g
Sukker
|
|
|
3
Æg
|
|
|
1 spsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
|
½ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
|
150 g
Hvedemel
|
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
Glasur
|
200 g
Flormelis
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
Sådan gør du
Citronkage
Glasur
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Pynt citronkagen med små påskeæg- hele og knuste, når det er påske. Revet eller syltet citronskal og citronmelissebladeer smukt pynt hele året.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1496 kJ / 358 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,6 g |
| Protein: | 3,6 g |
| Fedt: | 13 g |
| Kulhydrat: | 56,1 g |