Citronroulade med flødeost
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
Skøn opskrift på smuk, sød, syrlig, frisk og lækker citronroulade. Et hit for alle citronelskere! Rouladen kan laves i god tid og evt. fryses.
Ingredienser
Dej
|
2
Æg
|
|
|---|---|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
|
½ tsk
Revet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
25 g
Smeltet, afkølet smør
|
|
|
3 spsk
Kartoffelmel
|
|
|
2 tsk
Hvedemel
|
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
Citroncreme
|
2 blade
Husblas
|
|
|---|---|
|
1
Æggehvide
|
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
|
100 g
Flødeost
|
|
|
1
Æggeblomme
|
|
|
½ tsk
Revet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
3½ spsk
Sukker
|
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
Pynt - citronstrimler
|
Skallen af 2 citroner (usprøjtede) i tynde stimler
|
|
|---|---|
|
2 dl
Vand
|
|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
Skovsyre
|
|---|
Sådan gør du
Dej
Citroncreme
Pynt - citronstrimler
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Lad rouladen tø i køleskabet i ca. 4 timer.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
959 kJ / 229 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0 g |
| Protein: | 3,3 g |
| Fedt: | 7,3 g |
| Kulhydrat: | 37,2 g |
Relateret video
Sådan bruger du husblas
Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.