Pasta bolognese er en nærmest ikonisk italienske ret, som har bredt sig til store dele af verden. I Danmark spiser vi ofte spaghetti bolognese, men for italienerne er det helt forkert at spise netop spagetti til den elskede kødsauce. Det bør i stedet være de brede friske pastaer, a la fx fettucine, som saucen hænger bedre på. Vi har helt sikkert lavet mange andre fejl med denne spaghetti bolognese, men har alligevel forsøgt at nærme os noget, der ligner den ægte italienske vare. Bla. lader vi vores spaghetti bolognese koge mindst 1 time, og gerne 2-3 timer - det giver en dejlig dyb og intens smag.
14000 kJ / 3346 kcal
730 kJ / 174 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 24,3 % | 10,4 g |
Kulhydrat: | 34,2 % | 14,7 g |
Fedt: | 39,5 % | 7,8 g |
Alkohol: | 2 % |
I stedet for pancetta, kan du bruge bacon. Du kan skifte halvdelen af oksekødet ud med hakket svinekød.
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.