Coq au vin

Coq au vin

60+ min
Coq au vin er en klassisk fransk gryderet, hvor en unghane, stor kylling eller høne braiserer sammen med løg, krydderurter og rødvin. Coq au vin er simremad fra det franske landkøkken - og det smager helt fantastisk. Det er slet ikke vanskeligt at lave og kalder du det kylling i rødvin i stedet - smager det absolut ligeså godt. Saucen er virkelig lækker - og om du serverer kartoffelmos, ris eller brød til din coq au vin er op til dig - saucen skal du nok få spist :)
https://www.arla.dk/opskrifter/coq-au-vin/

Sådan gør du

Coq au vin
  • Rens unghanen og skær den i 8 - 10 stykker. Skær det yderste af lårene fri for skind og sener.
  • Kom baconternene i en stegegryde, steg dem i ca. 2 min. under omrøring og tag dem op.
  • Tilsæt smørret i stegegryden og brun perleløg og champignon i ca. 2 min.
  • Tag det op og brun unghanestykkerne ad 2 omgange ca. 3 min. på alle sider. Kom kødet i gryden og drys med hvedemel - vend godt rundt.
  • Tilsæt herefter bacon, perleløg, champignon, vin, bouillon og krydderier.
  • Lad coq au vin'en koge ved svag varme og under låg i ca. 35 min. - til unghanen er mør uden at falde fra hinanden. Tag kød og grøntsager op på et varmt fad.
  • Kog skyen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. eller til der er ca. 7 dl tilbage.
  • Tag gryden af varmen og monter saucen med koldt smør. Smag til og hæld saucen på kød og grøntsager. Drys med persille og server straks sammen med kartoffelmos, ris eller brød

Det smager også dejligt med et godt landbrød til coq au vin - så er der noget at søbe den dejlige sauce op med.

Energiindhold for hele retten:

16707 kJ / 3993 kcal

Næringsindhold pr. 100g

475 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 46,8 % 13,1 g
Kulhydrat: 4,1 % 1,1 g
Fedt: 49,1 % 6,3 g
Mere inspiration

Efteråret giver af og til mulighed for en fasan - prøv denne dejlige ret.

Relateret video
Sådan parterer du kylling

Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Coq au vin
1 Unghane eller en stor fritgående kylling (ca. 2 ¼ kg)
125 g Bacon i tern
25 g Smør
20 Pillede perleløg
250 g Rensede champignoner
2 spsk Hvedemel
½ liter Rødvin, fx cabernet savignon
3 dl Hønsebouillon
2 Små fed hvidløg i halve
½ dl Frisk timian
1 dl Bredbladet persille
2 Laurbærblade
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Koldt smør i tern
2 dl Grofthakket bredbladet persille
Tilbehør
Kartoffelmos, ris eller landbrød