Coq au vin blanc

40 min
Coq au vin blanc

Coq au vin - en klassiker. Denne er lavet med hvidvin, og det giver en dejlig frisk og cremet sauce. Den serveres med sprøde ovnbagte timiankartofler.

Ingredienser

Timiankartofler

750 g Små kartofler
Smørspray
1 tsk Groft salt
10 g Smør
6 Kyllingelårfileter (ca. 600 g)
5 Skalotteløg i halve (ca. 225 g)
3 Gulerødder i grove stykker (ca. 250 g)
1 dl Vand
1 dl Tør hvidvin
1 tsk Groft salt
1½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
2 tsk Lys saucejævner

Pynt

Frisk timian
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Timiankartofler

  • Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir og spray med et tyndt lag fedtstof. Drys med salt og vend kartoflerne rundt. Bag dem midt i ovnen i ca. 40 min. ved 200° - varmluft - til de er gyldne.
  • Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kyllingestykkerne på begge sider sammen med løg og gulerødder i ca. 5 min. Tilsæt vand, hvidvin og salt og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt fløde og saucejævner og kog i yderligere ca. 5 min. Smag til og server med kartofler. Pynt med timian og peber.

I stedet for kyllingelårfilet kan du bruge kyllingelår uden skind.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7530 kJ / 1800 kcal

Næringsindhold pr. 100g

376 kJ / 90 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 22,3 % 4,9 g
Kulhydrat: 37,2 % 8,2 g
Fedt: 40,5 % 4,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/coq-au-vin-blanc/