Coq au vin blanc
40 min
•
Coq au vin - en klassiker. Denne er lavet med hvidvin, og det giver en dejlig frisk og cremet sauce. Den serveres med sprøde ovnbagte timiankartofler.
Ingredienser
Timiankartofler
|
750 g
Små kartofler
|
|
|---|---|
|
Smørspray
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
10 g
Smør
|
|
|---|---|
|
6
Kyllingelårfileter (ca. 600 g)
|
|
|
5
Skalotteløg i halve (ca. 225 g)
|
|
|
3
Gulerødder i grove stykker (ca. 250 g)
|
|
|
1 dl
Vand
|
|
|
1 dl
Tør hvidvin
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
1½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
|
2 tsk
Lys saucejævner
|
Pynt
|
Frisk timian
|
|
|---|---|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Timiankartofler
Kylling og cremet sauce
Servering
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for kyllingelårfilet kan du bruge kyllingelår uden skind.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
395 kJ / 95 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 5,2 g |
| Fedt: | 4,3 g |
| Kulhydrat: | 8,7 g |