Couscoussalat med hytteost og kørvelgremolata

Nøglehulsmærket opskrift

Couscoussalat med hytteost og kørvelgremolata

Bedømmelse

(23 vurderinger)

30 min

Nøglehulsmærket opskrift

Farverig og fuld af smag - en herlig salat, der mætter godt.

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g fuldkorns couscousgryn (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 2½ dl kogende vand
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%
  • 2½ spsk peberfrugtpesto
  • 500 g cocktailtomater i tern
  • 2 grønne peberfrugter i små tern
  • friskkværnet peber
  • 4 hårdkogte æg
  • 4 skiver grovbrød
  • 1 flækket fed hvidløg

Kørvelgremolata

  • 40 g hakkede mandler
  • 1 spsk blå birkes
  • 1 dl hakket frisk kørvel

Tilbehør

  • 1 citron i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker. Vend først hytteost og pesto i couscousgrynene og derefter tomater, peberfrugter og peber. Pil æggene og skær dem i store tern. Vend forsigtigt æggene i couscousen og lad salaten stå tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min.

Rist brødet på en brødrister og gnid det med hvidløg.

Kørvelgremolata

Vend de hakkede mandler, birkes og kørvel sammen og server gremolataen som drys til couscoussalaten.

Smag couscoussalaten til, anret den i et stort fad og fordel citronbådene på toppen.

Tip

Du kan skifte den friske kørvel ud med koriander, basilikum eller persille.

Sådan koger du æg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde: