Couscoussalat med hytteost

Couscoussalat med hytteost

30 min
Farverig og fuld af smag - en herlig salat, der mætter godt.

Sådan gør du

  • Kom couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker. Vend først hytteost og pesto i couscousgrynene og derefter tomater, peberfrugter og peber. Pil æggene og skær dem i store tern. Vend forsigtigt æggene i couscousen og lad salaten stå tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min.
  • Rist brødet på en brødrister og gnid det med hvidløg.
Kørvelgremolata
  • Vend de hakkede mandler, birkes og kørvel sammen og server gremolataen som drys til couscoussalaten.
  • Smag couscoussalaten til, anret den i et stort fad og fordel citronbådene på toppen.
Tip
  • Du kan skifte den friske kørvel ud med koriander, basilikum eller persille.
Energiindhold for hele retten:

9226 kJ / 2205 kcal

Næringsindhold pr. 100g

431 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 21,3 % 5,4 g
Kulhydrat: 51,5 % 13,1 g
Fedt: 27,2 % 3,2 g
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

200 g Fuldkorns couscousgryn (ca. 2½ dl)
1 tsk Groft salt
2½ dl Kogende vand
250 g Hytteost
2½ spsk Peberfrugtpesto
500 g Cocktailtomater i tern
2 Grønne peberfrugter i små tern
Friskkværnet peber
4 Hårdkogte æg
4 skiver Grovbrød
1 Flækket fed hvidløg
Kørvelgremolata
40 g Hakkede mandler
1 spsk Blå birkes
1 dl Hakket frisk kørvel
Tilbehør
1 Citron (usprøjtet) i både
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk