Oksespyd og jordbærtabbouleh
30 min
•
&format=webp)
Tabbouleh er en skønog fyldig salat, som stammer fra det arabiske køkken. Her har den fået et lille dansk tvist med agurk og jordbær.
Ingredienser
Jordbærtabbouleh
200 g
Couscousgryn, fx fuldkorn (ca. 2½ dl)
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
2½ dl
Kogende vand
|
2 dl
Strimlede mynteblade
|
|
---|---|
2 spsk
Hvid balsamicoeddike
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
150 g
Salatost i tern
|
|
1
Agurk i tern (ca. 300 g)
|
|
75 g
Rensede babysalatblade
|
|
250 g
Friske jordbær i kvarte
|
Oksespyd
50 g
Salatost i tern
|
|
---|---|
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
4
Bambusspyd - ca. 20 cm lange
|
Citronhytteost
200 g
Hytteost
|
|
---|---|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
Pynt
Mynteblade
|
---|
Tilbehør
240 g
Landbrød
|
---|
Sådan gør du
Jordbærtabbouleh
Oksespyd
Citronhytteost
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8894 kJ / 2126 kcal
Næringsindhold pr. 100g
401 kJ / 96 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 31,1 % | 7,3 g |
Kulhydrat: | 58 % | 13,7 g |
Fedt: | 10,9 % | 1,2 g |
