Oksespyd og jordbærtabbouleh
30 min

Oksespyd og jordbærtabbouleh

Tabbouleh er en skøn, mættende salat, som stammer fra det arabiske køkken. Her har den fået et lille dansk tvist med agurk og jordbær.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksespyd og jordbærtabbouleh

Tabbouleh er en skøn, mættende salat, som stammer fra det arabiske køkken. Her har den fået et lille dansk tvist med agurk og jordbær.

Antal portioner

Jordbærtabbouleh

  • 200 g forkogte couscousgryn, fx fuldkorn (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 2½ dl kogende vand

Oksespyd

Citronhytteost

Pynt

  • friske mynteblade

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Jordbærtabbouleh

Kom couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.

Bland couscousen godt med mynte, eddike, citronsaft og salt. Vend derefter, med let hånd, ost, agurk, salatblade og jordbær i couscousen. Smag tabboulehen til.

Oksespyd

Lad imens en grillpande blive godt varm. Mos osten og bland den godt med det hakkede kød. Form kødet til 12 små bøffer og fordel dem på de 4 spyd - 3 bøffer på hver. Grill oksespyddene ved kraftig varme i ca. 3 min. Vend med en paletkniv og grill dem ved jævn varme på den anden side i ca. 4 min.

Citronhytteost

Vend hytteost og citronskal sammen og smag til. Server hytteosten sammen med de varme oksespyd, jordbærtabbouleh og landbrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 30 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Protein: 28 %
  • Fiber: 38,1 g
Print