Oksespyd og jordbærtabbouleh

30 min
Oksespyd og jordbærtabbouleh

Tabbouleh er en skønog fyldig salat, som stammer fra det arabiske køkken. Her har den fået et lille dansk tvist med agurk og jordbær.

Ingredienser

Jordbærtabbouleh

200 g Couscousgryn, fx fuldkorn (ca. 2½ dl)
1 tsk Groft salt
2½ dl Kogende vand
2 dl Strimlede mynteblade
2 spsk Hvid balsamicoeddike
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 spsk Finthakket rød chilipeber
½ tsk Groft salt
150 g Salatost i tern
1 Agurk i tern (ca. 300 g)
75 g Rensede babysalatblade
250 g Friske jordbær i kvarte

Oksespyd

50 g Salatost i tern
400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
4 Bambusspyd - ca. 20 cm lange

Citronhytteost

200 g Hytteost
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)

Pynt

Mynteblade

Tilbehør

240 g Landbrød

Sådan gør du

Jordbærtabbouleh

  • Kom couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.
  • Bland couscousen godt med mynte, eddike, citronsaft, chili og salt. Vend derefter, med let hånd, ost, agurk, salatblade og jordbær i couscousen. Smag tabboulehen til.

Oksespyd

  • Lad imens en grillpande blive godt varm. Mos osten og bland den godt med det hakkede kød. Form kødet til 12 små bøffer og fordel dem på de 4 spyd - 3 bøffer på hver. Grill oksespyddene ved kraftig varme i ca. 3 min. Vend med en paletkniv og grill dem ved jævn varme på den anden side i ca. 4 min.

Citronhytteost

  • Vend hytteost og citronskal sammen og smag til. Server hytteosten sammen med de varme oksespyd, jordbærtabbouleh og landbrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8894 kJ / 2126 kcal

Næringsindhold pr. 100g

401 kJ / 96 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 31,1 % 7,3 g
Kulhydrat: 58 % 13,7 g
Fedt: 10,9 % 1,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/oksespyd-og-jordbartabbouleh/