Crème brûlée
&format=webp)
Crème brûlée er muligvis den mest velkendte, franske dessert, der består af en fløjlsblød creme, tilsat vanilje og gemt under et knasende sprødt lag sukker. Crème brûlée betyder "brændt creme" - og det er lige præcis, hvad det er - en bagt creme med et tyndt lag sukker, der karamelliseres - fx. med en gasbrænder. Og voilà - så er din crème brûlée klar til servering. Perfekt til gæstemiddage eller som nytårsdessert.
Ingredienser
Creme brulée
4
Æggeblommer
|
|
---|---|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
½
Vaniljestang - kornene heraf
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
1 dl
Mælk
|
1 spsk
Sukker
|
---|
Sådan gør du
Creme brulée
Ved serveringen
Cremen må ikke begynde at boble/koge når du bager den. Gør den det så skynd dig at skrue ned for varmen - for muligvis bager din ovn højere end den indstillede temperatur. Cremen skal have en "glat" overflade. Har du ingen gasbrænder - så stil skålene med creme brulé i et iskoldt vandbad - gerne med isterninger i vandet. Drys med sukker og grill øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag skålene ud og server straks.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6172 kJ / 1475 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1210 kJ / 289 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 5,1 % | 3,6 g |
Kulhydrat: | 30,2 % | 21,5 g |
Fedt: | 64,7 % | 21,2 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
