Crème brûlée
&format=webp)
Crème brûlée er muligvis den mest velkendte, franske dessert, der består af en fløjlsblød creme, tilsat vanilje og gemt under et knasende sprødt lag sukker. Crème brûlée betyder "brændt creme" - og det er lige præcis, hvad det er - en bagt creme med et tyndt lag sukker, der karamelliseres - fx. med en gasbrænder. Og voilà - så er din crème brûlée klar til servering. Perfekt til gæstemiddage eller som nytårsdessert.
Ingredienser
Creme brulée
4
Æggeblommer
|
|
---|---|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
½
Vaniljestang - kornene heraf
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
1 dl
Mælk
|
1 spsk
Sukker
|
---|
Sådan gør du
Creme brulée
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Cremen må ikke begynde at boble/koge når du bager den. Gør den det så skynd dig at skrue ned for varmen - for muligvis bager din ovn højere end den indstillede temperatur. Cremen skal have en "glat" overflade. Har du ingen gasbrænder - så stil skålene med creme brulé i et iskoldt vandbad - gerne med isterninger i vandet. Drys med sukker og grill øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag skålene ud og server straks.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1213 kJ / 290 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0 g |
Protein: | 3,6 g |
Fedt: | 21,2 g |
Kulhydrat: | 21,6 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
