Crispy rice græskarsalat
30 min
•
Arbejdstid: 10 min
•
&format=webp)
Græskarsalat med crispy rice. Har du en rest kogte ris i køleskabet? Så kan du trylle dem sprøde og lækre i ovnen og komme dem i en salat. Her får du opskriften på en dejlig efterårssalat med bagt hokkaido, salatost, æbler og sprøde ris.
Ingredienser
500 g
Hokkaido græskar i mundrette stykker
|
|
---|---|
200 g
Kogte ris
|
|
1½ spsk
Olie
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 spsk
Stærk chilisauce
|
Græskarsalat
2 spsk
Eddike
|
|
---|---|
1 spsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Rødløg i tynde skiver
|
|
75 g
Babyspinatblade
|
|
1
Æble i små tern
|
|
1 håndfuld
Hakket persille
|
|
100 g
Salatost i tern
|
|
25 g
Grofthakkede saltede mandler
|
Sådan gør du
Græskarsalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan sagtens krydre dine sprøde ris med andet end chili, prøv fx at bruge soya i stedet. Hvis dine ris er helt nykogte, skal de bage lidt længere tid i ovnen, før de bliver sprøde.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4623 kJ / 1105 kcal
Næringsindhold pr. 100g
388 kJ / 93 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 11,8 % | 2,7 g |
Fedt: | 45,1 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 43,1 % | 9,8 g |
Relateret video
Crispy rice græskarsalat
Her får du opskriften på en skøn og smagfuld efterårssalat med bagt hokkaido, salatost, æbler og sprøde ris.
