Daddelkage med skyr og bær

Daddelkage med skyr og bær

60+ min
Daddelkage med skyr og bær. Denne daddelkage er en skøn svampet kage uden tilsat sukker - men med masser af sødme fra dadler og knas fra mandler. Daddelkagen kan bages dagen i forvejen - så skal den blot toppes med skyr og friske bær ved servering!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn

Daddelkage
  • Blend mandelmel og dadler til blandingen er jævn.
  • Tilsæt skyr, æg, kakaopulver og de øvrige ingredienser (bortset fra chokolade og mandler) og blend i ca. 2 min. til en en tyk, jævn blanding. Rør chokoladestykkerne og mandler i dejen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en lille springform (ca. 18 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen.
  • Lad kagen køle helt af - gerne i køleskabet til næste dag.
Ved serveringen
  • Tag kagen ud af springformen og placer den på et fad.
  • Fordel skyr og bær på kagen og pynt med hindbærstøv og skovsyre lige inden serveringen.

Hvis du ikke har en foodprocesser, så hak dadlerne groft og mos dem med en gaffel - og brug mandelmel i stedet for mandler. Dejen kan nemt røres sammen med en grydeske.

Bag gerne daddelkagen dagen før - daddelkagen bliver kun bedre af at sætte sig i køleskabet natten over. Server den gerne kold, direkte fra køleskabet.

Energiindhold for hele retten:

11167 kJ / 2669 kcal

Næringsindhold pr. 100g

971 kJ / 232 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4 g
Protein: 15,2 % 8,7 g
Kulhydrat: 37,2 % 21,3 g
Fedt: 47,6 % 12,5 g
Relateret video
Sådan laver du Daddelkage med skyr og bær

Ingredienser

Daddelkage
125 g Mandelmel eller blendede mandler
250 g Bløde dadler uden sten
1 dl Skyr med vanilje
3 Æg
2 spsk Kakaopulver
2 spsk Smagsneutral olie eller kokosolie
½ tsk Vaniljepulver
¼ tsk Groft salt
50 g Grofthakket mørk chokolade
25 g Grofthakkede mandler
Topping
2½ dl Skyr med vanilje
150 g Friske bær, fx hindbær, blåbær og/eller brombær
Frysetørrede hindbær - blendet
Skovsyre