Daddelkage med skyr og bær

Daddelkage med skyr og bær

60+ min
Daddelkage med skyr og bær. Denne daddelkage er en skøn svampet kage uden tilsat sukker - men med masser af sødme fra dadler og knas fra mandler. Daddelkagen kan bages dagen i forvejen - så skal den blot toppes med skyr og friske bær ved servering!

Sådan gør du

Daddelkage
  • Blend mandelmel og dadler til blandingen er jævn.
  • Tilsæt skyr, æg, kakaopulver og de øvrige ingredienser (bortset fra chokolade og mandler) og blend i ca. 2 min. til en en tyk, jævn blanding. Rør chokoladestykkerne og mandler i dejen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en lille springform (ca. 18 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen.
  • Lad kagen køle helt af - gerne i køleskabet til næste dag.
Ved serveringen
  • Tag kagen ud af springformen og placer den på et fad.
  • Fordel skyr og bær på kagen og pynt med hindbærstøv og skovsyre lige inden serveringen.
Bagetid
  • Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn
Velbekomme!
Tip

Hvis du ikke har en foodprocesser, så hak dadlerne groft og mos dem med en gaffel - og brug mandelmel i stedet for mandler. Dejen kan nemt røres sammen med en grydeske.

Forbered i god tid

Bag gerne daddelkagen dagen før - daddelkagen bliver kun bedre af at sætte sig i køleskabet natten over. Server den gerne kold, direkte fra køleskabet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11162 kJ / 2668 kcal

Næringsindhold pr. 100g

971 kJ / 232 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,9 g
Protein: 15,2 % 8,7 g
Kulhydrat: 37,2 % 21,2 g
Fedt: 47,6 % 12,5 g
Relateret video
Sådan laver du Daddelkage med skyr og bær

Ingredienser

Daddelkage
Mandelmel eller blendede mandler
125 g
Bløde dadler uden sten
250 g
1 dl
Æg
3
Kakaopulver
2 spsk
Smagsneutral olie eller kokosolie
2 spsk
Vaniljepulver
½ tsk
Groft salt
¼ tsk
Grofthakket mørk chokolade
50 g
Grofthakkede mandler
25 g
Topping
2½ dl
Friske bær, fx hindbær, blåbær og/eller brombær
150 g
Frysetørrede hindbær - blendet
Skovsyre