Dådyrfilet og valnøddesauce
&format=webp)
Dådyrfilet med valnøddesauce og bagt rodfrugtsalat med brombær er ualmindelig lækker gæstemad. Efterårets skønne råvarer går her op i en højere enhed både smagsmæssigt og synsmæssigt. Det er ikke svært at stege en dyrefilet - du skal blot passe på, den ikke får for meget. Det fine dyrekød smager fantastisk med den både bløde og sprøde valnøddesauce med østershatte.
Ingredienser
Dådyrfilet
20 g
Smør
|
|
---|---|
500 g
Dyrefilet, fx dådyr
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Valnøddesauce
2½ dl
Vand
|
|
---|---|
50 g
Valnøddekerner
|
|
10 g
Smør
|
|
1
Finthakkede skalotteløg (ca. 50 g)
|
|
75 g
Strimlede østershatte
|
|
2 dl
Hønsebouillon
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
½ dl
Piskefløde
|
|
25 g
Blåskimmelost
|
|
½ spsk
Saucejævner
|
|
Evt. kulør
|
Tilbehør
1 kg
Bagte eller kogte kartofler
|
---|
Sådan gør du
Dådyrfilet
Valnøddesauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du har lyst til en mere enkelt salat som tilbehør, kan du pifte en grøn salat op med brombær og pærer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8880 kJ / 2122 kcal
Næringsindhold pr. 100g
397 kJ / 95 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 27,1 % | 6,3 g |
Fedt: | 38,4 % | 4,1 g |
Kulhydrat: | 34,5 % | 8,1 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
