Daim islagkage
8 timer
•
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
•
Daim islagkage er altid et hit på dessertbordet. Opskriften på denne daim islagkage består af hjemmelavet is smækfyldt med daim, som er lagt ovenpå en lækker sprød kiksebund. Servér islagkagen for dine gæster - evt. med en god kop kaffe til. Du kan variere med en anden chokolade, du kan fx nemt trylle islagkagen med daim om til en skildpaddeislagkage.
Ingredienser
Kiksebunde
|
3
Æggehvider (ca. 100 g)
|
|
|---|---|
|
200 g
Sukker (ca. dl)
|
|
|
100 g
Finthakkede hasselnøddekerner
|
|
|
100 g
Knuste saltkiks, fx TUC kiks
|
Daim is
|
¾ liter
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
5
Æggeblommer
|
|
|
1 dl
Sukker (ca. 85 g)
|
|
|
1
Vaniljestang - kornene heraf
|
|
|
200 g
Grofthakket daim chokolade
|
Pynt
|
Grofthakket daim
|
|
|---|---|
|
Rød skovsyre
|
Sådan gør du
Kiksebunde
Daim is
Sådan samler du daim islagkagen
Ved servering
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan naturligvis udskifte daim chokoladen med din yndlingschokolade, fx chokoladeskildpadder. Rist evt. hasselnøddekernerne inden du hakker dem - det giver en kraftigere nøddesmag.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1585 kJ / 379 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,9 g |
| Protein: | 4,3 g |
| Fedt: | 26,2 g |
| Kulhydrat: | 31,9 g |