Dansk pølseret
30 min

Dansk pølseret

Svensk pølseret, det er et hit hos mange. Vi har ladet os inspirere og lavet, hvad vi kalder en dansk version. De klassiske råvarer pølser, kartofler og løg er der. Derudover har vi tilsat tomat, hvidløg og æble.
Bedømmelse (40 vurderinger)

Min bedømmelse:

Dansk pølseret

Svensk pølseret, det er et hit hos mange. Vi har ladet os inspirere og lavet, hvad vi kalder en dansk version. De klassiske råvarer pølser, kartofler og løg er der. Derudover har vi tilsat tomat, hvidløg og æble.

Antal portioner
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 1 kg melede kartofler i tern
  • 2 hakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 1 stort finthakket fed hvidløg
  • 1½ tsk groft salt

Pynt

  • grofthakket kruspersille

Fremgangsmåde:

Bring bouillon, kartofler, løg, hvidløg og salt i kog i en stor tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 10 min.

Hæld bouillonen fra kartoflerne. Vend smør i og lad det smelte. Kom derefter tomat & cremefraichesauce, pølser, tomater og æbler i. Bring retten i kog og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. - rør forsigtigt af og til. Smag pølseretten til og kom den i en stor, varm skål. Drys med persille og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,5 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 30 %
Print