Dessertpizza med chokolade og hindbær

Dessertpizza med chokolade og hindbær

1 time
Dessertpizza - lyder det mærkeligt? Nej vel - og vi siger pizza som dessert – JA TAK! Prøv det. Det er nemt og smager bare så lækkert, sprødt og sødt. Og har du først prøvet at servere dessertpizza bliver det snart en tradition - lige noget for pizza- og dessertelskere.
https://www.arla.dk/opskrifter/dessertpizza-med-chokolade-og-hindbar/

Sådan gør du

Dessertpizza med chokolade og hindbær
  • Tryk og form 2 pizzabunde.
  • Fordel chokoladen hele vejen rundt ca. 1 cm fra kanten på de to udrullede pizzabunde.
  • Fold og pres kanten ind over chokoladen.
  • Fordel creme fraiche, vaniljesukker, friske hindbær og hvid chokolade midt på pizzaen.
  • Bag gerne pizzaerne på en forvarmet pizzasten 5-7 min. ved 350° - grill eller 8-12 min. ved 275° - varmluftsovn.
  • Kom en kugle vaniljeis på de sprøde færdigbagte pizzaer, pynt med mynte og server straks.
Energiindhold for hele retten:

13117 kJ / 3135 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1102 kJ / 263 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 8,8 % 5,7 g
Kulhydrat: 62,3 % 40,4 g
Fedt: 28,9 % 8,6 g

Ingredienser

Dessertpizza med chokolade og hindbær
1 Koldhævet pizzadej, se link under opskriften (ca. 750 g)
100 g Grofthakket mørk chokolade eller knapper
2 spsk Creme fraiche 38%
1 spsk Vaniljesukker
100 g Friske hindbær
50 g Grofthakket hvid chokolade eller knapper
Mynteblade
Tilbehør
150 g Vaniljeflødeis