Dessertpizza med chokolade og hindbær

1 time
Arbejdstid: 15 min
Dessertpizza med chokolade og hindbær

Dessertpizza - lyder det mærkeligt? Nej vel - og vi siger pizza som dessert – JA TAK! Prøv det. Det er nemt og smager bare så lækkert, sprødt og sødt. Og har du først prøvet at servere dessertpizza bliver det snart en tradition - lige noget for pizza- og dessertelskere.

Ingredienser

Dessertpizza med chokolade og hindbær

1 Koldhævet pizzadej, se link under opskriften (ca. 750 g)
100 g Grofthakket mørk chokolade eller knapper
2 spsk Creme fraiche 38%
1 spsk Vaniljesukker
100 g Friske hindbær
50 g Grofthakket hvid chokolade eller knapper
Mynteblade

Tilbehør

150 g Vaniljeflødeis

Sådan gør du

Dessertpizza med chokolade og hindbær

  • Tryk og form 2 pizzabunde.
  • Fordel chokoladen hele vejen rundt ca. 1 cm fra kanten på de to udrullede pizzabunde.
  • Fold og pres kanten ind over chokoladen.
  • Fordel creme fraiche, vaniljesukker, friske hindbær og hvid chokolade midt på pizzaen.
  • Bag gerne pizzaerne på en forvarmet pizzasten 5-7 min. ved 350° - grill eller 8-12 min. ved 275° - varmluftsovn.
  • Kom en kugle vaniljeis på de sprøde færdigbagte pizzaer, pynt med mynte og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1238490 kJ / 296006 kcal

Næringsindhold pr. 100g

104075 kJ / 24874 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 6,6 % 405,4 g
Kulhydrat: 52 % 3180,2 g
Fedt: 41,4 % 1165,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/dessertpizza-med-chokolade-og-hindbar/