Dessertpizza med marcipan og kirsebær

Dessertpizza med marcipan og kirsebær

60+ min
Dessertpizza - lyder det mærkeligt? Nej vel - og vi siger pizza som dessert – JA TAK! Prøv det. Det er nemt og smager bare så lækkert, sprødt og sødt. Og har du først prøvet at servere dessertpizza bliver det snart en tradition - lige noget for pizza- og dessertelskere.

Sådan gør du

Bagetid:

5-7 min. ved 350° - grill eller 8-12 min. ved 275° - varmluftsovn

Dessertpizza med marcipan og kirsebær
  • Tryk og form 2 pizzabunde.
  • Fordel halvden af cremefraichen på de to pizzabunde.
  • Læg marcipan og kirsebær over pizzaerne.
  • Bag pizzaerne.
  • Fordel resten af cremefraichen over den færdigbagte pizza og drys med pistacienødder.

Du kan bruge kirsebær fra glas, hvis ikke det er sæson for friske kirsebær. Det smager dejligt med lakridsis som tilbehør til dessertpizzaen,

Energiindhold for hele retten:

10229 kJ / 2445 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1046 kJ / 250 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 10,6 % 6,5 g
Kulhydrat: 63,9 % 39,4 g
Fedt: 25,5 % 7,2 g
Mere inspiration

Her er opskriften på den dej, du skal bruge.

Koldhævet pizzadej
60+ min
Koldhævet pizzadej
(14)

Ingredienser

Dessertpizza med marcipan og kirsebær
1 Koldhævet pizzadej, se opskrift i link (ca. 750 g)
4 spsk Creme fraiche 38%
50 g Groftrevet marcipan
100 g Friske kirsebær halverede og uden sten
2 spsk Finthakkede usaltede pistacienødder