Djævlekylling

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Djævlekyllingen er stærk og god! Server den med grøntsager og olivendressing.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kylling (ca. 1⅕ kg)
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 spsk hakket kruspersille
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Olivencreme

Tilbehør

  • 1 kg nye kartofler
  • 300 g grøn salat eller 600 g ovnbagte rodfrugter

Sådan gør du

Sådan gør du

Klip eller skær rygbenet af kyllingen. Rens og dup kyllingen tør. Bred den ud og læg den med skindet opad, i et ovnfast fad. Bland halvdelen af fedtstoffet med salt og sambal oelek og pensl det på kyllingens overflade. Steg kyllingen midt i ovnen. Skru ned til 175° efter ca. 15 min og steg kyllingen færdig.

Bland resten af fedtstoffet med hvidløg, persille, citronskal og -saft. Pensl det på kyllingen og grill den midt i ovnen - til skindet er sprødt.

Olivencreme

Rør yoghurt og tapenade sammen og server det til den stegte kylling sammen med nye kartofler og grøn salat.

Stegetid

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Stegetid

Ca. ½ time ved 175° - traditonel ovn.

Grill

Ca. 5 min.

Tip

Du kan udbene kyllingen inden stegning - så er den nemmere at skære ud ved serveringen.

Sådan parterer du kylling

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,8 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 38 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: