Djævlekylling
60+ min

Djævlekylling

Djævlekyllingen er stærk og god! Server den med grøntsager og olivendressing.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Djævlekylling

Djævlekyllingen er stærk og god! Server den med grøntsager og olivendressing.

Antal portioner
  • 1 kylling (ca. 1⅕ kg)
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • 2 tsk Sambal oelek
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 spsk hakket kruspersille
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Olivencreme

Tilbehør

  • 1 kg nye kartofler
  • 300 g grøn salat eller 600 g ovnbagte rodfrugter

Fremgangsmåde:

Klip eller skær rygbenet af kyllingen. Rens og dup kyllingen tør. Bred den ud og læg den med skindet opad, i et ovnfast fad. Bland halvdelen af fedtstoffet med salt og sambal oelek og pensl det på kyllingens overflade. Steg kyllingen midt i ovnen. Skru ned til 175° efter ca. 15 min og steg kyllingen færdig.

Bland resten af fedtstoffet med hvidløg, persille, citronskal og -saft. Pensl det på kyllingen og grill den midt i ovnen - til skindet er sprødt.

Olivencreme

Rør yoghurt og tapenade sammen og server det til den stegte kylling sammen med nye kartofler og grøn salat.

Tip

Du kan udbene kyllingen inden stegning - så er den nemmere at skære ud ved serveringen.

Stegetid

Ca. 15 min. ved 250°.

Stegetid

Ca. 30 min. ved 175°.

Grill

Ca. 5 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,8 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 35 %
Print