Djævlekylling

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

60+ min

Djævlekyllingen er stærk og god! Server den med grøntsager og olivendressing.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kylling (ca. 1⅕ kg)
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 spsk hakket kruspersille
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Olivencreme

Tilbehør

  • 1 kg nye kartofler
  • 300 g grøn salat eller 600 g ovnbagte rodfrugter

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Klip eller skær rygbenet af kyllingen. Rens og dup kyllingen tør. Bred den ud og læg den med skindet opad, i et ovnfast fad. Bland halvdelen af fedtstoffet med salt og sambal oelek og pensl det på kyllingens overflade. Steg kyllingen midt i ovnen. Skru ned til 175° efter ca. 15 min og steg kyllingen færdig.

Bland resten af fedtstoffet med hvidløg, persille, citronskal og -saft. Pensl det på kyllingen og grill den midt i ovnen - til skindet er sprødt.

Olivencreme

Rør yoghurt og tapenade sammen og server det til den stegte kylling sammen med nye kartofler og grøn salat.

Stegetid

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Stegetid

Ca. ½ time ved 175° - traditonel ovn.

Grill

Ca. 5 min.

Tip

Du kan udbene kyllingen inden stegning - så er den nemmere at skære ud ved serveringen.

Sådan parterer du kylling

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 39 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag