Koldhævede boller
15 timer
•
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Koldhævede boller er perfekte, når morgenen gerne må føles lidt ekstra god. Dejen røres sammen dagen før, så du kan stå op til duften af friskbagte, nemme koldhævede boller. Perfekte som koldhævede morgenboller – sprøde udenpå, bløde indeni og lige til at nyde med smør, ost eller syltetøj.
Ingredienser
5 dl
Vand
|
|
---|---|
3 dl
Kærnemælk A38, ymer, yoghurt eller tilsvarende
|
|
10 g
Gær
|
|
4 dl
Havregryn (ca. 125 g)
|
|
2 dl
Fuldkornshvedemel eller anden fuldkornsmel (ca. 100 g)
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
500 g
Hvedemel
|
2 dl
Blandede kerner og frø, fx græskarkerner, sesamfrø, birkes
|
---|
Sådan gør du
Dag 1
Dag 2
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Når dejskålen er tom, så laver du blot en ny portion dej i skålen. Du skal endelig ikke gøre skålen ren. Dejen, der er tilbage på kanterne virker som surdej, så det næste hold boller bliver kun endnu bedre.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
816 kJ / 195 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 3 g |
Protein: | 6,6 g |
Fedt: | 4,5 g |
Kulhydrat: | 31,6 g |
