Enchiladas med bønner

30 min
Enchiladas med bønner

Sprøde enchiladas med bønner og linser. Fyldet er enkelt og hurtigt at tilberede og er dejligt krydret med spidskommen og hvidløg. For et ekstra kick af chili har vi tilsat revet Tex Mex ost, som både er inde i enchiladaen og ovenpå som gratinering. Server dine enchiladas med en frisk tomatsalsa og en kølig skefuld skyr.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Fyld til enchiladas

1 tsk Olivenolie
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
3 Små finthakkede fed hvidløg
45 g Tørrede belugalinser (ca. ½ dl)
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
2 dl Kogende grøntsagsbouillon
½ tsk Stødt spidskommen
1½ tsk Groft salt
½ tsk Stødt chili
1 dåse Kidneybønner (ca. 420 g)
8 Mellem fuldkornstortillaer
175 g Revet tex mex ost

Tomatsalsa

250 g Cherrytomater i tern
1 Agurk i tern (ca. 250 g)
½ Rødløg i tynde ringe (ca. 25 g)
1 Stor finthakket grøn chilipeber
1 Lille finthakket fed hvidløg
1 spsk Hakket frisk koriander
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

1 dl Fraiche

Sådan gør du

Fyld til enchiladas

  • Lad olien blive varm i en pande ved kraftig varme, og svits løg og hvidløg i ca. 2 min.
  • Skyl linserne under koldt vand og lad dem afdryppe i en sigte. Tilsæt boullion, tomater, linser, spidskommen, salt og chilipulver. Lad det koge ved svag varme i ca. 10 min. - rør af og til.
  • Hæld bønnerne til afdrypning i en sigte, skyl dem og bland dem sammen med resten af fyldet. Lad dem koge med i ca. 2 min. Smag til.

Enchiladas

  • Fordel fyldet på de 8 pandekager og drys med halvdelen af osten.
  • Rul pandekagerne og læg dem i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) med lukningen nedad.
  • Drys resten af osten over og gratiner pandekagerne midt i ovnen i ca. 10 min. ved 200° - varmluft.

Tomatsalsa

  • Bland tomat, agurk og de øvrige ingredienser sammen i en skål og smag til.
  • Server de varme enchiladas med tomatsalsa og fraiche.

Enchiladas er en god opskrift til at få brugt rester. Tilsæt evt revne grøntsager til saucen og brug de osterester, du har i køleskabet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10018 kJ / 2394 kcal

Næringsindhold pr. 100g

436 kJ / 104 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 22,4 % 5,7 g
Kulhydrat: 50 % 12,8 g
Fedt: 27,6 % 3,3 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/enchiladas-med-bonner/