Enchiladas med bønner

Enchiladas med bønner

30 min
Sprøde enchiladas med bønner og linser. Fyldet er enkelt og hurtigt at tilberede og er dejligt krydret med spidskommen og hvidløg. For et ekstra kick af chili har vi tilsat revet Tex Mex ost, som både er inde i enchiladaen og ovenpå som gratinering. Server dine enchiladas med en frisk tomatsalsa og en kølig skefuld skyr.

Sådan gør du

Fyld til enchiladas
  • Lad olien blive varm i en pande ved kraftig varme, og svits løg, hvidløg og chili i ca. 2 min.
  • Skyl linserne under koldt vand og lad dem afdryppe i en sigte. Tilsæt boullion, tomater, linser, spidskommen og salt. Lad det koge ved svag varme i ca. 10 min. - rør af og til.
  • Hæld bønnerne til afdrypning i en sigte, skyl dem og bland dem sammen med resten af fyldet. Lad dem koge med i ca. 2 min. Smag til.
Enchiladas
  • Fordel fyldet på de 8 pandekager og drys med halvdelen af osten.
  • Rul pandekagerne og læg dem i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) med lukningen nedad.
  • Drys resten af osten over og gratiner pandekagerne midt i ovnen.
Tomatsalsa
  • Bland tomat, agurk og de øvrige ingredienser sammen i en skål og smag til.
  • Server de varme enchiladas med tomatsalsa og kvar eller skyr.
Gratinering
  • Ca. 10 min. ved 200° - varmluft.
Mere inspiration

Mere inspiration med mexicanske undertoner...

Velbekomme!
Klimatip

Enchiladas er en god opskrift til at få brugt rester. Tilsæt evt revne grøntsager til saucen og brug de osterester, du har i køleskabet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10011 kJ / 2393 kcal

Næringsindhold pr. 100g

409 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 25,2 % 6,1 g
Kulhydrat: 48,6 % 11,7 g
Fedt: 26,2 % 2,9 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Prøv også en mere klassisk version
Fyld til enchiladas
Kogende grøntsagsbouillon
2 dl
Tørrede belugalinser (ca. ½ dl)
45 g
Olivenolie
1 tsk
Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
1
Små finthakkede fed hvidløg
3
Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 dåse
Stødt spidskommen
½ tsk
Groft salt
1½ tsk
Kidneybønner (ca. 420 g)
1 dåse
Fuldkornstortillaer, ca. 20 cm i diameter
8
Arla Karolines Køkken® revet Tex mex chili 25%
175 g
Tomatsalsa
Cherrytomater i tern
250 g
Agurk i tern (ca. 250 g)
1
Rødløg i tynde ringe (ca. 25 g)
½
Stor finthakket grøn chilipeber
1
Lille finthakket fed hvidløg
1
Hakket frisk koriander
1 spsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber