Enchiladas med bønner
 
    Sprøde enchiladas med bønner og linser. Fyldet er enkelt og hurtigt at tilberede og er dejligt krydret med spidskommen og hvidløg. For et ekstra kick af chili har vi tilsat revet Tex Mex ost, som både er inde i enchiladaen og ovenpå som gratinering. Server dine enchiladas med en frisk tomatsalsa og en kølig skefuld skyr.
Ingredienser
Fyld til enchiladas
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Olivenolie
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1
                                                Finthakket løg (ca. 75 g)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    3
                                                Små finthakkede fed hvidløg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    45 g
                                                Tørrede belugalinser (ca. ½ dl)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 dåse
                                                Hakkede tomater (ca. 400 g)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 dl
                                                Kogende grøntsagsbouillon
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Stødt spidskommen
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Stødt chili
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 dåse
                                                Kidneybønner (ca. 420 g)
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                    8
                                                Mellem fuldkornstortillaer
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    175 g
                                                Revet tex mex ost
                                            
                                     | 
Tomatsalsa
| 
                                            
                                                    250 g
                                                Cherrytomater i tern
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1
                                                Agurk i tern (ca. 250 g)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½
                                                Rødløg i tynde ringe (ca. 25 g)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1
                                                Stor finthakket grøn chilipeber
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1
                                                Lille finthakket fed hvidløg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 spsk
                                                Hakket frisk koriander
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ¼ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     | 
Tilbehør
| 
                                            
                                                    1 dl
                                                Fraiche
                                            
                                     | 
|---|
Sådan gør du
Fyld til enchiladas
Enchiladas
Tomatsalsa
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Enchiladas er en god opskrift til at få brugt rester. Tilsæt evt revne grøntsager til saucen og brug de osterester, du har i køleskabet.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
431 kJ / 103 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,8 g | 
| Protein: | 5,7 g | 
| Fedt: | 3,2 g | 
| Kulhydrat: | 12,7 g | 
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
    