Enchiladas med oksekød

30 min
Enchiladas med oksekød

Sprøde madpandekager - "Enchiladas" med oksekød og ristede majs, smager dejligt krydret og er virkelig en skøn opskrift. Enchilada er betegnelsen for en mexicansk pandekage, bagt på majsmel - en tortilla, der er rullet om et krydret fyld, typisk kød og/eller bønner. Her har vi valgt at lave enchiladas med oksekød. Mexicanske pandekager står på mange danskernes liste med yndlingsretter - og ikke uden grund...

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Kødfyld

10 g Smør
300 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
225 g Grofthakkede champignoner
2 Små finthakkede fed hvidløg
3 spsk Sød chilisauce
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Enchiladas

8 Mellem fuldkornstortillaer
250 g Hytteost
3 Tomater (ca. 200 g)
100 g Revet mozzarellaost
10 g Smør
250 g Majs fra dåse eller kernerne af 2 kogte majskolber
½ spsk Finthakket rød chilipeber
Evt. frisk koriander

Hertil

1 liter Blandet grøn salat (ca. 100 g)
1 dl Sød chilisauce

Sådan gør du

Kødfyld

  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Tilsæt champignoner og hvidløg og steg blandingen ved jævn varme i ca. 3 min. - rør af og til.
  • Tilsæt chilisauce, salt og peber. Smag til.

Enchiladas

  • Fordel først kødet på tortillaerne og dernæst hytteosten. Rul tortillaerne sammen og læg dem i et ovnfast fad.
  • Hak tomaterne og drys dem oven på rullerne sammen med osten. Bag tortillaerne midt i ovnen - til de er gyldne i ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg majskorn og chili ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Fordel de ristede majs på tortillaerne og pynt med korianderblade. Server tortillaerne med en grøn salat og chilisauce.

Du kan fylde madpandekagerne med rester af kødsauce, chili con/sin carne - og supplere med friske og/eller tilberedte grøntsager. Hytteost og kogte bønner giver også fylde og protein, hvis du ikke har - eller ønsker kød i tortillaerne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10704 kJ / 2558 kcal

Næringsindhold pr. 100g

546 kJ / 130 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 26,1 % 8,4 g
Kulhydrat: 47,3 % 15,2 g
Fedt: 26,6 % 3,9 g
Relateret video Enchiladas med oksekød

Sprøde madpandekager - "Enchiladas" med oksekød og ristede majs, smager dejligt krydret og er virkelig en skøn opskrift. Enchilada er betegnelsen for en mexicansk pandekage, bagt på majsmel - en tortilla, der er rullet om et krydret fyld, typisk kød og/eller bønner. Her har vi valgt at lave enchiladas med oksekød.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/enchiladas-med-oksekod/