Farspandekage
En nem hverdagsret - en klassisk farspandekage med smørdampede grøntsager. Farspandekagen steges og toppes op med smørdampet hvidkål, gulerødder og porrer. Grøntsagerne kan varieres efter sæson og årstid. Farspandekagen kan være lidt bøvlet at få vendt, men det går ikke ud over smagen, hvis den skulle gå lidt i stykker. En børnevenlig ret når det skal være nemt og hurtigt.
Ingredienser
Farspandekage
|
400 g
Hakket grisekød
|
|
|---|---|
|
1 dl
Mælk
|
|
|
1
Æg
|
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
|
1½ spsk
Fintrevet løg
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
20 g
Smør - til stegning
|
|---|
Smørdampede grøntsager
|
15 g
Smør
|
|
|---|---|
|
250 g
Fintsnittet hvidkål
|
|
|
250 g
Groftrevne gulerødder
|
|
|
250 g
Porrer i tynde skiver
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Pynt
|
Hakket frisk bredbladet persille
|
|---|
Tilbehør
|
Rugbrød
|
|---|
Sådan gør du
Farspandekage
Smørdampede grøntsager
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Brug en tallerken til at vende farspandekagen ud på, når den skal vendes.
Kan fryses uden grøntsager.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
363 kJ / 87 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,5 g |
| Protein: | 7,6 g |
| Fedt: | 4,4 g |
| Kulhydrat: | 4,2 g |
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.