Fastelavnsboller med solbær

Fastelavnsboller med solbær

Nemme og lækre fastelavnboller med solbær. Her får du opskriften på skønne og smagfulde vandbakkelser med solbærskum, -syltetøj og glasur. En perfekt kombination af det søde og syrlige. Opskriften er til 6 fastelavnsboller, men den kan sagtens dobles op - og du kan være i god tid med vandbakkelserne. Dejen kan nemlig sprøjtes op og opbevares på køl eller fryses.

Ingredienser

Vandbakkelser

1 dl Vand
50 g Smør
1 tsk Sukker
50 g Hvedemel
90 g Sammenpiskede æg

Fyld

½ liter Piskefløde
1½ dl Solbærsyltetøj

Solbærglasur

50 g Flormelis
2 tsk Solbærsyltetøj og evt. lidt vand

Sådan gør du

Vandbakkelser

  • Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom mel i, på én gang, og rør dejen kraftigt til den slipper gryde og ske. Fortsæt med at røre i dejen i ca. 1 min., så den ristes af.
  • Kom dejen i en skål og lad den køle af i ca. 5 min.
  • Pisk kraftigt, lidt efter lidt, æggene i dejen, indtil den er blank og kan formes til toppe.
  • Sæt med 2 spiseskeer eller med sprøjtepose 6 toppe (ca. 6 cm i diameter) på en plade med bagepapir.
  • Bag vandbakkelserne midt i ovnen, til de er hævede og gyldne i 25-30 min. ved 200° - traditionel ovn. OBS! Luk ikke ovndøren op de første 10 min. af bagetiden, da vandbakkelserne let falder sammen.
  • Tag en vandbakkelse ud efter endt bagetid og kontroller at den ikke falder sammen, før resten tages ud. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist i ca. ½ time.

Fyld

  • Pisk fløden til skum og vend ca. 1 spsk af solbærsyltetøjet i. Kom fyldet i en sprøjtepose med en stjernetyl.
  • Flæk vandbakkelserne og sprøjt en stor ring på hver underbolle og kom syltetøj i hullerne. Gem både lidt skum og syltetøj til pynt. Læg overdelene på.

Solbærglasur

  • Rør flormelis og solbærsyltetøj til en blank glasur - tilsæt evt. en smule vand, hvis den er for tyk.
  • Pynt fastelavnbollerne med glasur, lidt solbærskum og syltetøj.

Hvis du ikke er til solbær, kan du sagtens erstatte solbærsyltetøj med fx hindbær- eller blåbærsyltetøj.

Vandbakkelse-toppene kan holde sig op til 2 døgn på køl inden de bages. De kan også fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser direkte fra fryseren og som anvist i opskriften.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13086 kJ / 3128 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1243 kJ / 297 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 3,4 % 2,5 g
Kulhydrat: 31,4 % 23 g
Fedt: 65,2 % 21,9 g
Relateret video Fastelavnsboller med solbær

Nemme og lækre fastelavnboller - vandbakkelser med solbærskum, -syltetøj og glasur. En perfekt kombination af det søde og syrlige.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/fastelavnsboller-med-solbar/