Fersken- og limeis

Fersken- og limeis

60+ min
Dejlig hjemmelavet flødeis med sød frugt, frisk citruspift og sprøde nødder på toppen. Smager skønt!

Sådan gør du

Fersken-limeis
  • Hæld fersknerne til afdrypning i en sigte. Kom dem i en food processor/hurtighakker sammen med limesaft, sukker og vanilje. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Kom ferskenblandingen i en skål og tilsæt limeskal. Pisk fløden stiv. Vend forsigtigt kærnemælk og flødeskum i fersken-blandingen. Hæld blandingen i en metalform (ca. 2 liter) og dæk den med alufolie. Frys isblandingen i ca. 24 timer. Rør 3-4 gange under indfrysningen. Stil isen i køleskabet ca. 1 time før serveringen.
Honningmandler
  • Smelt smørret i en pande. Tilsæt mandlerne og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. til mandlerne er gyldne. Tag panden fra varmen. Tilsæt honning og vand og rør i blandingen til honningen er smeltet.
Ved serveringen
  • Anret fersken- og limeis i kugler i portionsglas sammen med de lune honningmandler.
Tip
  • Isen kan formes til kugler i god tid, fx dagen før. Stil isen i køleskabet i ca. 1 time. Form den til kugler og læg dem på fx et fladt fad. Stil iskuglerne tildækket i fryseren.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14368 kJ / 3434 kcal

Næringsindhold pr. 100g

832 kJ / 199 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 5,4 % 2,7 g
Kulhydrat: 50,3 % 24,6 g
Fedt: 44,3 % 10 g

Ingredienser

Fersken-limeis
Ferskner fra dåse
425 g
Friskpresset limesaft
3 tsk
Flormelis (ca. 3 dl)
150 g
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 tsk
¼ liter
Kærnemælk
½ liter
Honningmandler
Smør
25 g
Flækkede smuttede mandler
100 g
Akaciehonning
1½ dl
Vand
½ dl
Pynt
Fintrevet limeskal (usprøjtet)