Suppe med rejer og fersken

15 min
Suppe med rejer og fersken

Karrysuppe med rejer og fersken er en gammel klassiker. Her er den i en fornyet og hurtig udgave. Velegnet som både forret og til hurtig aftensmad.

Ingredienser

1 spsk Rapsolie
2 Finthakkede løg (ca. 150 g)
2 Store finthakkede fed hvidløg
3 Porrer i tynde ringe (ca. 275 g)
1 liter Karrysuppe
1 spsk Grøntsagsbouillon pulver
2 dl Vand
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
225 g Afdryppede ferskner fra dåse i små tern (gem lagen)
300 g Afdryppede rejer
3 spsk Finthakkede porrer
1 tsk Finthakket rød chilipeber

Tilbehør

240 g Ristet flutes

Sådan gør du

  • Lad fedtstoffet blive varmt i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og porrer i ca. 5 min. ved jævn varme. Tilsæt suppe, bouillon, vand, salt og peber og bring suppen i kog under omrøring. Smag til.
  • Bland imens ferskner, 1 dl af lage fra fersknerne, rejer, porretop og chilipeber i en skål.
  • Server den varme suppe evt. i en kande og fyldet i en skål. Således kan gæsten selv komme fyld og suppe i tallerkenen. Server sammen med ristet flutes.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8253 kJ / 1973 kcal

Næringsindhold pr. 100g

337 kJ / 81 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 20,4 % 4 g
Kulhydrat: 51,7 % 10,3 g
Fedt: 27,9 % 2,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/suppe-med-rejer-og-fersken/