Festlig chokoladelagkage
4 timer
•
Super nem måde at lave en festlig lagkage med masser af kakaosmag. Pynt lagkagen med frugt, bær, kiks, kage, slik, flag eller lys afhængig af anledningen.
Ingredienser
|
300 g
Hvedemel (ca. 5½ dl)
|
|
|---|---|
|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
|
3 spsk
Kakaopulver
|
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
½ liter
Kakaomælk
|
|
|
100 g
Smør - smeltet
|
Chokoladefrosting
|
100 g
Blødt smør
|
|
|---|---|
|
100 g
Flormelis (ca. 2 dl)
|
|
|
75 g
Mælkechokolade - smeltet
|
|
|
¾ dl
Piskefløde
|
Pynt
|
Jordbær
|
|
|---|---|
|
Mini chokoladekiks
|
|
|
Marengs
|
Sådan gør du
Chokoladefrosting
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Det er en god idé at bage kagen i god tid, og gerne dagen før, så den er helt kold før sammenlægningen. Er du i tidsnød, kan du alternativt flække bundene forsigtigt, når kagen er kølet lidt af og lægge bundene på køl (eller i fryseren) for at afkøle dem helt.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1348 kJ / 322 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 3,6 g |
| Fedt: | 14,7 g |
| Kulhydrat: | 43,7 g |