Fisk en papillotes - ovnbagt fisk i papirpakker
1 time
&format=webp)
Fileter af rødtunge, friske spinatblade og velsmagende safransauce gør denne opskrift på ovnbagt fisk i pakker til noget lidt ud over det sædvanlige. Yderst lækker og perfekt til gæster, - ikke mindst fordi du kan gøre pakkerne færdige nogle timer før de skal i ovnen. Duften når pakkerner åbnes og synes af den flotte orange safransauce sammen spiller bare.

Ingredienser
6 personer
Dampet spinat
600 g Friske spinatblade |
---|
Fisk i pakker
12 Rødtungefileter uden skind (ca. 800 g) | |
---|---|
1½ tsk Groft salt | |
300 g Laksefilet uden skind | |
25 g Smør i små stykker | |
Friskkværnet peber |
Safransauce
20 g Smør | |
---|---|
3 Gulerødder i små tern (ca. 150 g) | |
¼ tsk Safran | |
1 dl Vand | |
1 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet) | |
½ dl Friskpresset appelsinsaft | |
1 tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
3 dl Creme fraiche 38% |
Tilbehør
3 dl Vilde ris - koges | |
---|---|
150 g Landbrød |
Sådan gør du
Dampet spinat
Fisk i pakker
Safransauce
Bedømmelse
I stedet for rødtungefileter kan du vælge søtunge- eller skærisingfileter. I stedet for frisk spinat kan du bruge samme mængde optøet, frossen helbladet spinat. Fiskepakkerne kan tilberedes og stilles i køleskabet 2-3 timer før bagningen. Safransaucen kan gøres klar, så den blot skal varmes.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17129 kJ / 4094 kcal
Næringsindhold pr. 100g
544 kJ / 130 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 26,8 % | 8,6 g |
Kulhydrat: | 26,7 % | 8,5 g |
Fedt: | 46,5 % | 6,8 g |