Fisk med syrlig sennepssauce

Fisk med syrlig sennepssauce

1 time
Den syrlige sennepssauce binder fisk, grøntsager og pasta sammen til en skøn ret med masser af smag og farver.
https://www.arla.dk/opskrifter/fisk-med-syrlig-sennepssauce/

Sådan gør du

Bagetid:

Sæt grøntsagerne i en kold ovn. Indstil på 250° - traditionel ovn og bag i ca. ½ time.

Bagetid for fisk:

Ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn.

  • Kom løg og gulerødder i et ovnfast fad (ca. 20 x 28 cm). Hæld kogende vand over og lad grøntsagerne trække i ca. 3 min. Hæld vandet fra og dup grøntsagerne tørre. Bland tomater og salt sammen med løg og gulerødder. Bag grøntsagerne midt i ovnen. Skær fisken i 8 lige store stykker og læg dem i en lille bradepande. Drys fisken med citronskal, salt og peber og bag den ved siden af grøntsagerne de sidste 10 min.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien i 10-11 min., til den er mør uden at være blød. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.
Syrlig sennepssauce
  • Bring fiskebouillon, fløde, sennep, citronsaft og salt i kog i en lille tykbundet gryde. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt krydderurter, smag saucen til (den må gerne være kraftig) og bland med den afdryppede spaghetti.
  • Kom spaghetti med sauce i et stort varmt fad med kant. Fordel de bagte grøntsager, læg fiskestykkerne på toppen og pynt med persille.
Energiindhold for hele retten:

9407 kJ / 2248 kcal

Næringsindhold pr. 100g

388 kJ / 93 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 27,2 % 6,2 g
Kulhydrat: 45,8 % 10,5 g
Fedt: 27 % 2,8 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

4 Rødløg i halve, tynde skiver (ca. 250 g)
5 Gulerødder i tynde skiver (ca. 250 g)
1 liter Kogende vand
250 g Små blommetomater i halve
¾ tsk Groft salt
500 g Renset mørksejfileter eller anden fisk, fx torsk, kuller eller lange
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
300 g Tørret fuldkornsspaghetti
Syrlig sennepssauce
2 dl Fiskebouillon
1½ dl Piskefløde
3 spsk Dijonsennep
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
1 spsk Lys saucejævner
2 spsk Hakkede estragonblade
1 dl Hakket kruspersille
Pynt
Kviste af kruspersille