Fisk med syrlig sennepssauce

Arbejdstid: 45 min
Fisk med syrlig sennepssauce

Den syrlige sennepssauce binder fisk, grøntsager og pasta sammen til en skøn ret med masser af smag og farver.

Ingredienser

4 Rødløg i halve, tynde skiver (ca. 250 g)
5 Gulerødder i tynde skiver (ca. 250 g)
250 g Små blommetomater i halve
¾ tsk Groft salt
500 g Renset mørksejfileter eller anden fisk, fx torsk, kuller eller lange
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
300 g Tørret fuldkornsspaghetti

Syrlig sennepssauce

2 dl Fiskebouillon
1½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
3 spsk Dijonsennep
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
1 spsk Lys saucejævner
2 spsk Hakkede estragonblade
1 dl Hakket persille

Sådan gør du

  • Kom løg og gulerødder i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm). Hæld kogende vand over og lad grøntsagerne trække i ca. 3 min.
  • Hæld vandet fra og dup grøntsagerne tørre.
  • Bland tomater og salt sammen med løg og gulerødder.
  • Sæt grøntsagerne i en kold ovn. Indstil på 250° - traditionel ovn og bag grøntsagerne midt i ovnen i ca. ½ time.
  • Skær fisken i 8 lige store stykker og læg dem i en lille bradepande.
  • Drys fisken med citronskal, salt og peber og bag den ved siden af grøntsagerne de sidste 10 min.
  • Kog imens spaghettien efter anvisning på emballagen og lad den dryppe af i et dørslag.

Syrlig sennepssauce

  • Bring fiskebouillon, fløde, sennep, citronsaft og salt i kog i en gryde.
  • Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen under omrøring i ca. 1 min.
  • Tilsæt krydderurter, smag saucen til (den må gerne være kraftig) og bland med den afdryppede spaghetti.
  • Kom spaghetti med sauce i et stort varmt fad med kant. Fordel de bagte grøntsager, læg fiskestykkerne på toppen og pynt evt. med lidt persille.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9398 kJ / 2246 kcal

Næringsindhold pr. 100g

387 kJ / 92 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 27,2 % 6,2 g
Kulhydrat: 45,8 % 10,4 g
Fedt: 27 % 2,8 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/fisk-med-syrlig-sennepssauce/