Fiskefrikadeller med grov kornsalat og citronsauce
1 time 20 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
Lækre fiskedeller med gulerødder, kapers og estragon, med en rustik kornsalat fyldt med sprøde rodfrugter og søde tranebær, som spiller godt op imod den syrlige citronsauce.
Ingredienser
Fiskefrikadeller
|
250 g
Finthakket torskefilet uden skind
|
|
|---|---|
|
250 g
Finthakket laksefilet uden skind
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
1
Stor fintrevet gulerod (ca. 100 g)
|
|
|
1
Finthakket rødløg (ca. 100 g)
|
|
|
1
Æg
|
|
|
3 spsk
Finthakkede estragonblade
|
|
|
3 spsk
Hvedemel
|
|
|
2 spsk
Finthakkede kapers
|
|
|
½ dl
Mælk
|
|
|
20 g
Smør
|
Kornsalat
|
3 dl
Hønsebouillon
|
|
|---|---|
|
1¼ dl
Perlebyg (ca. 100 g)
|
|
|
4
Store gulerødder i grove tern (ca. 400 g)
|
|
|
3
Persillerødder i grove tern (ca. 300 g)
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
75 g
Tørrede tranebær
|
|
½ liter
Mælkesauce
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
100 g
Renset feldsalat
|
Sådan gør du
Fiskefrikadeller
Kornsalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan evt. få en blanding af hakket torsk og laks hos din fiskehandler.
Fiskefrikadellerne er fryseegnede. Lun dem inden servering.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
378 kJ / 90 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,5 g |
| Protein: | 5,4 g |
| Fedt: | 3,7 g |
| Kulhydrat: | 8,8 g |
Relateret video
Sådan fileterer du torsk
Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.