Stegt sandart med æble-sellerisalat
30 min
&format=webp)
Sandarten er en fast og dejlig fisk....så kan du få fat i den, er den absolut værd at prøve. I maj måned er sandarten fredet.

Ingredienser
4 personer
Æble-sellerisalat
2 dl Fraiche | |
---|---|
2 spsk Ravigottesauce | |
2 spsk Finthakkede stilke fra bredbladet persille | |
½ tsk Karry | |
½ tsk Groft salt | |
300 g Knoldselleri i tynde stave | |
3 Røde æbler i tynde både, fx discovery (ca. 250 g) | |
1 Rødløg i halve, tynde ringe (ca. 75 g) | |
125 g Syltede agurker i aflange tynde skiver | |
2 dl Blade af bredbladet persille |
25 g Smør | |
---|---|
500 g Renset sandartfileter med skind | |
½ tsk Groft salt | |
½ dl Hakket bredbladet persille |
Tilbehør
1 kg Kogte kartofler |
---|
Sådan gør du
Æble-sellerisalat
Bedømmelse
I stedet for sandart kan du bruge rødfisk eller kuller med skind. Eller du kan bruge filet af torsk og rødspætte uden skind.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7792 kJ / 1862 kcal
Næringsindhold pr. 100g
305 kJ / 73 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 28,5 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 52,8 % | 9,5 g |
Fedt: | 18,7 % | 1,5 g |