Stegt sandart med æble-sellerisalat

30 min
Stegt sandart med æble-sellerisalat

Sandarten er en fast og dejlig fisk....så kan du få fat i den, er den absolut værd at prøve. I maj måned er sandarten fredet.

https://www.arla.dk/opskrifter/stegt-sandart-med-able-sellerisalat/

Ingredienser

4 personer

Æble-sellerisalat

2 dl Fraiche
2 spsk Ravigottesauce
2 spsk Finthakkede stilke fra bredbladet persille
½ tsk Karry
½ tsk Groft salt
300 g Knoldselleri i tynde stave
3 Røde æbler i tynde både, fx discovery (ca. 250 g)
1 Rødløg i halve, tynde ringe (ca. 75 g)
125 g Syltede agurker i aflange tynde skiver
2 dl Blade af bredbladet persille
25 g Smør
500 g Renset sandartfileter med skind
½ tsk Groft salt
½ dl Hakket bredbladet persille

Tilbehør

1 kg Kogte kartofler

Sådan gør du

Æble-sellerisalat

  • Vend fraiche, ravigottesauce, persillestilke, karry og salt sammen. Smag dressingen til. Vend selleristave, æblebåde, rødløg og syltet agurk i dressingen og anret salaten i et fad. Pynt med persilleblade.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Tør fisken og del den i 8 lige store stykker. Steg sandartstykkerne, først 2-3 min. på kødsiden og derefter 2-3 min. på skindsiden- afhængig af tykkelsen. Drys med salt og persille og server straks sammen med æble-sellerisalat og nykogte kartofler.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

I stedet for sandart kan du bruge rødfisk eller kuller med skind. Eller du kan bruge filet af torsk og rødspætte uden skind.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7792 kJ / 1862 kcal

Næringsindhold pr. 100g

305 kJ / 73 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 28,5 % 5,1 g
Kulhydrat: 52,8 % 9,5 g
Fedt: 18,7 % 1,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.