Flanksteak og saltkartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(60 vurderinger)

60+ min

Savner du inspiration til en lækker hovedret? Så prøv flanksteak og saltkartofler! Kødet er marineret i øl og serveres på en bund af friske grøntsager! Glæd dig!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Flanksteak

  • 2 dl mørk luksusøl, fx porter
  • 3 spsk honning
  • friskkværnet peber
  • 600 g flanksteak (1-2 stk.)

Saltkartofler

  • 1 liter kogende vand
  • 1¾ dl groft salt
  • 1 kg skrubbede små nye kartofler
  • 10 g smør
  • ¼ tsk groft salt

Tilbehør

  • 600 g salat af friske grønne asparges, ærter og kviste af bredbladet persille

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Flanksteak

Bland øl, honning og peber i en frysepose. Kom flanksteaken i posen og luk den tæt. Lad kødet marinere i køleskabet i 45 min.

Saltkartofler

Bring vand og salt i kog i en gryde og rør til saltet er opløst. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i 12 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og fordel dem på en plade med bagepapir. Bag kartoflerne midt i ovnen.

Tag imens kødet op (gem marinaden) og dup det tørt. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kødet 1 min. på hver side og steg det derefter ved svag varme i 8 min. - vend af og til. Tag flanksteaken op, drys med salt og lad den hvile tildækket i 15 min. Kom marinaden i panden og kog ved jævn varme i 5 min. eller til der er 1 dl.

Skær kødet i tynde skiver og spis det sammen med saltkartofler, marinade, ost og salat.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 150° - traditionel ovn.

Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,2 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 33 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag