Flæskesteg med løgkompot og sødlige ovnkartofler
60+ min

Flæskesteg med løgkompot og sødlige ovnkartofler

En ny måde at spise flæskestegen på. Med løgkompot der bl.a. er smagt til med blåbærsirup. Og dertil rødvinssauce og sødlige ovnkartofler.
Bedømmelse (24 vurderinger)

Min bedømmelse:

Flæskesteg med løgkompot og sødlige ovnkartofler

En ny måde at spise flæskestegen på. Med løgkompot der bl.a. er smagt til med blåbærsirup. Og dertil rødvinssauce og sødlige ovnkartofler.

Antal portioner

Flæskesteg

  • 1 tsk groft salt
  • 1½ kg svinekamme med ridsede svær
  • 1 limefrugt
  • ½ liter vand

Sødlige ovnkartofler

  • 1½ kg skrubbede små kartofler
  • 2 liter vand
  • 50 g smør
  • 3 spsk sukker
  • 1½ tsk groft salt

Løgkompot

  • 50 g smør
  • 900 g rødløg i halve tykke skiver
  • 75 g tørrede blåbær
  • 125 g tørrede tranebær
  • 3 spsk blåbærsirup
  • 3 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sauce til flæskesteg

  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Flæskesteg

Kom salt ned mellem sværene og læg flæskestegen på ovnens rist. Støt den evt. med sammenkrøllet alufolie så stegen ligger lige - gør plads til kartoffelfadet. Skær den yderst grønne skal af limefrugten. Kom limeskal og vand i bradepanden og læg risten med stegen ovenpå. Steg svinekammen midt i ovnen.

Sødlige ovnkartofler

Vask kartoflerne grundigt og kom dem i kogende vand. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt smør, sukker og salt og vend rundt, så det bliver godt blandet. Kom kartoflerne i et ovnfast fad (ca. 20 x 25 cm) og sæt dem ind ved siden af flæskestegen, når den har været i ovnen i ca. 1 time - vend i kartoflerne et par gange.

Flæskesteg, fortsat

Steg i yderligere ca. ½ time og skru derefter op for ovnen til 250°. Steg i endnu ½ time. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur - den skal være ca. 65°. Hold flæskestegen varm.

Løgkompot

Lad imens smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 5 min. Tilsæt tørrede bær, blåbærsirup, limesaft, salt og peber og kog løgkompotten ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Smag til.

Sauce til flæskesteg

Si stegeskyen og skum evt. fedtet af - der skal være ca. 1 dl sky. Bring skyen i kog i en gryde og kog den uden låg i ca. 2 min. Tilsæt rødvinssauce og blåbærsirup og bring atter saucen i kog. Smag til.

Ved serveringen

Skær flæskestegen i skiver og anret dem på et fad. Drys kødet med limeskal og server det sammen med de sødlige ovnkartofler, løgkompot og sauce.

Stegetid for flæskesteg

Ca. 1½ time ved 200° og derefter ca. ½ time ved 250°.

Bagetid for sødlige kartofler

Ca. ½ time ved 200° og derefter ca. ½ time ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 26930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,9 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 38 %
Print

Vin match

Corvina, rondinella, molinara Valpolicella, Italien

Fyldig, frugtfuld rødvin med en snert af sødme, fx en valpolicella ripasso Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til flæskesteg