Flødedressing

Flødedressing

10 min
Vi kender mormordressing, som er en sursød flødedressing. Denne flødedressing er syrlig og let salt og med dild. Også skønt cremet og fin på grønne salater, fintsnittet spidskål, dampet broccoli og lignende.
https://www.arla.dk/opskrifter/flodedessing/

Sådan gør du

Flødedressing
  • Rør fløde, citronskal, -saft, salt og peber sammen i en skål.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. og lad den tykne lidt.
  • Vend dild i og smag til.
  • Kom dressingen i en lille kande eller skål. Hæld olien på og rør forsigtigt, så der stadig er striber af olie i flødedressingen.
Energiindhold for hele retten:

3929 kJ / 939 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1466 kJ / 350 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 2 % 1,7 g
Kulhydrat: 3,8 % 3,2 g
Fedt: 94,2 % 37,4 g

Ingredienser

Flødedressing
2 dl Piskefløde
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 spsk Hakket frisk dild
2 spsk Koldpresset rapsolie