Fløderand
&format=webp)
Fløderand er en dessertklassiker. En enkel og simpel dessert, som smager skønt af vanilje og fløde, selvfølgelig. Fløderand smager af minder om gamle dage og af sol og sommer. Server fløderand sammen med sommerens bær, når de modne og fulde af smag.
Ingredienser
Fløderand
6 blade
Husblas
|
|
---|---|
½ liter
Mælk
|
|
1
Vaniljestang
|
|
6 spsk
Sukker
|
|
50 g
Hakkede, smuttede mandler
|
|
½ liter
Piskefløde
|
Tilbehør
500 g
Rensede, friske jordbær
|
---|
Sådan gør du
Fløderand
Sådan anretter du fløderand
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Når du skal vende fløderanden ud, kan du løsne den med en kniv langs kanten og dyppe formen i varmt vand et kort øjeblik.
Du kan lave fløderanden i god tid. Hvis du laver fløderanden dagen før - eller vælger at anrette i portionsglas – brug da kun 5 blade husblas.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11199 kJ / 2677 kcal
Næringsindhold pr. 100g
684 kJ / 164 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 7,5 % | 3 g |
Fedt: | 69,3 % | 12,8 g |
Kulhydrat: | 23,2 % | 9,3 g |
Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.
