Fragilité

Fragilité

60+ min
Lækker og klassisk fragilité med hasselnøddebunde og espresso smørcreme. Server denne fragilité til en god kop kaffe.
https://www.arla.dk/opskrifter/fragilite/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time ved 125° - varmluft

Marengsbunde
  • Hak hasselnødderne helt fint i en minihakker eller foodprocessor og bland dem med ⅔ af sukkeret.
  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt resten sukkeret og salt lidt ad gangen og pisk i ca. 3 min. til marengsblandingen bliver sej og skinnende - anvend fx en håndmixer.
  • Vend forsigtigt hasselnøddeblandingen i.
Marengsbunde fortsat
  • Læg et stykke bagepapir på en plade og tegn en cirkel (ca. 24 cm i diameter) - brug fx en tallerken. Gentag 2 gange.
  • Fordel marengsblandingen indenfor de 3 cirkler. Drys den ene bund med hasselnøddeflagerne.
  • Sæt de 3 bageplader i ovnen og bag marengsbundene ca. 1 time. Sluk for ovnen og lad marengsbundene stå ved eftervarmen i ca. ½ time.
  • Træk bagepapiret med marengsbundene over på en bagerist og lad dem blive helt kolde. Løft forsigtigt bundene af bagepapiret.
Smørcreme
  • Pisk smørret luftigt i en skål. Tilsæt flormelis og kaffe undervejs og pisk indtil cremen er glat.
  • Læg marengsbundene sammen med smørcremen, nederste bund vendes med den tørre side ned mod fadet - slut af med marengsbunden med hasselnøddeflager. Kom kagen på frost i min. 1 time.
  • Pynt kagen med hindbær og skovsyre og server.

Kagen smager også godt fra køl.

Energiindhold for hele retten:

20413 kJ / 4879 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1684 kJ / 403 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 4,9 % 4,8 g
Kulhydrat: 45,6 % 45,1 g
Fedt: 49,5 % 22,5 g

Ingredienser

Marengsbunde
200 g Ristede og afskallede hasselnøddekerner
300 g Sukker
8 Æggehvider
½ tsk Fint salt
3 spsk Hasselnøddeflager
Smørcreme
200 g Blødt smør
200 g Flormelis
3 spsk Meget stærk espressokaffe