Fragilité

1 time 30 min
Fragilité

Lækker og klassisk fragilité med hasselnøddebunde og espresso smørcreme. Server denne fragilité til en god kop kaffe.

Ingredienser

Marengsbunde

200 g Ristede og afskallede hasselnøddekerner
300 g Sukker
8 Æggehvider
½ tsk Fint salt
3 spsk Hasselnøddeflager

Smørcreme

200 g Blødt smør
200 g Flormelis
3 spsk Meget stærk espressokaffe

Sådan gør du

Marengsbunde

  • Hak hasselnødderne helt fint i en minihakker eller foodprocessor og bland dem med ⅔ af sukkeret.
  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt resten sukkeret og salt lidt ad gangen og pisk i ca. 3 min. til marengsblandingen bliver sej og skinnende - anvend fx en håndmixer.
  • Vend forsigtigt hasselnøddeblandingen i.

Marengsbunde fortsat

  • Læg et stykke bagepapir på en plade og tegn en cirkel (ca. 24 cm i diameter) - brug fx en tallerken. Gentag 2 gange.
  • Fordel marengsblandingen indenfor de 3 cirkler. Drys den ene bund med hasselnøddeflagerne.
  • Sæt de 3 bageplader i ovnen og bag marengsbundene ca. 1 time ved 125° - varmluft. Sluk for ovnen og lad marengsbundene stå ved eftervarmen i ca. ½ time.
  • Træk bagepapiret med marengsbundene over på en bagerist og lad dem blive helt kolde. Løft forsigtigt bundene af bagepapiret.

Smørcreme

  • Pisk smørret luftigt i en skål. Tilsæt flormelis og kaffe undervejs og pisk indtil cremen er glat.
  • Læg marengsbundene sammen med smørcremen, nederste bund vendes med den tørre side ned mod fadet - slut af med marengsbunden med hasselnøddeflager. Kom kagen på frost i min. 1 time.
  • Pynt kagen med hindbær og skovsyre og server.

Kagen smager også godt fra køl.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20412 kJ / 4879 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1684 kJ / 403 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 4,9 % 4,8 g
Kulhydrat: 45,6 % 45,2 g
Fedt: 49,5 % 22,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/fragilite/