Frikadeller med kartofler, broccoli og løgsauce
60+ min

Frikadeller med kartofler, broccoli og løgsauce

Frikadeller - en god gedigen hverdagsret de fleste vil elske!
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frikadeller med kartofler, broccoli og løgsauce

Frikadeller - en god gedigen hverdagsret de fleste vil elske!

Antal portioner

Frikadeller

  • 1 spsk fintrevet zittauerløg
  • 300 g hakket svinekød (ca. 12% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 4 spsk hvedemel
  • 25 g smør

Broccoli

  • 2 dl vand
  • 600 g broccoli i små buketter og stokken i skiver
  • ½ tsk groft salt

Løgsauce

Tilbehør:

  • 1 kg kartofler

Fremgangsmåde:

Frikadeller

Rør det hakkede kød med salt, til farsen er sej. Tilsæt løg, peber, æg og rør det sammen. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør mel i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Steg frikadellerne, mens kartoflerne koger. Læg det kolde smør i en kold pande. Lad smørret blive gyldent ved kraftig varme. Skru ned til svag varme. Dyp en spiseske i det smeltede smør i panden og skub farsen op ad skålens sider med bagsiden af skeen. Tag en skefuld fars og læg den i panden. Form resten af farsen til 11 små frikadeller. Steg frikadellerne ved svag varme i ca. 5 min. Skru op til kraftig varme og vend frikadellerne. Skru ned og steg ved svag varme i ca. 5 min. Tag frikadellerne af panden og læg dem i et fad. Dæk fadet med alufolie. Panden skal ikke skylles af - stegesmørret fra de stegte frikadeller skal bruges til løgsaucen.

Mærk om kartoflerne er kogt færdige (prøv med en spids kniv eller en kødnål). Skub låget lidt til side og hæld vandet fra (brug grydelapper) og lad kartoflerne holde sig varme i gryden ved siden af kogepladen.

Broccoli

Kom vandet i gryden. Kom broccolien i, drys med salt og bring det i kog. Kog ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Broccolien skal være mør uden at være blød. Skub låget lidt til side og hæld vandet fra.

Løgsauce

Kom det hakkede løg i stegesmørret i panden. Svits løget ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt vand og kog i ca. ½ min. Tilsæt hvid mælkesauce og bring det i kog. Kog saucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. kulør.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 29 %
Print