Frikadeller med speltkerner og frisk salat - af en rest speltkerner

Frikadeller med speltkerner og frisk salat - af en rest speltkerner

1 time

Sådan gør du

Frikadeller
  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom mælk, æg, havregryn, chili, allehånde, limeskal og peber i og rør det godt sammen. Smuldr osten og tilsæt den sammen med abrikoser og speltkerner. Stil farsen tildækket i køleskabet og lad den hvile i ca. ½ time.Lad olien blive varm i en pande og tilsæt smørret. Form 16 frikadeller med en spiseske og læg dem i panden. Steg frikadellerne ved jævn varme i ca. 18 min. - vend af og til. Tag frikadellerne af panden.
Gulerodssalat
  • Bland gulerødder, basilikum, mango og eddike sammen. Smag til og server sammen med frikadeller og grovboller.
Tips
  • Hvis der er noget i overskud, egner retten sig godt kold til madpakken eller som frokostret.
  • Server evt. også frikadellerne sammen med ovnbagte kartofler og hytteost.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11605 kJ / 2774 kcal

Næringsindhold pr. 100g

593 kJ / 142 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 19,6 % 6,8 g
Kulhydrat: 50 % 17,4 g
Fedt: 30,4 % 4,9 g

Ingredienser

Frikadeller
Hakket grisekød (ca. 12% fedt)
300 g
Groft salt
1 tsk
Mælk
2 dl
Æg
1
Havregryn (ca. 1 dl)
50 g
Finthakket rød chilipeber
1 tsk
Stødt allehånde
½ tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 tsk
Friskkværnet peber
75 g
Hakkede tørrede abrikoser
50 g
Kogte speltkerner
100 g
Koldpresset rapskimolie
1 spsk
Smør
10 g
Gulerodssalat
Groftrevne gulerødder
8
Frisk basilikum
3 spsk
Mangofrugt i små tern
½
Hvid balsamicoeddike
3 spsk
Hertil
Grovboller
4