Frikadeller med speltkerner og frisk salat - af en rest speltkerner
  • Arla
  • Opskrifter
  • Frikadeller med speltkerner og frisk salat - af en rest speltkerner

Frikadeller med speltkerner og frisk salat - af en rest speltkerner

1 time

Sådan gør du

Frikadeller
  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom mælk, æg, havregryn, chili, allehånde, limeskal og peber i og rør det godt sammen. Smuldr osten og tilsæt den sammen med abrikoser og speltkerner. Stil farsen tildækket i køleskabet og lad den hvile i ca. ½ time.Lad olien blive varm i en pande og tilsæt smørret. Form 16 frikadeller med en spiseske og læg dem i panden. Steg frikadellerne ved jævn varme i ca. 18 min. - vend af og til. Tag frikadellerne af panden.
Gulerodssalat
  • Bland gulerødder, basilikum, mango og eddike sammen. Smag til og server sammen med frikadeller og grovboller.
Tips
  • Hvis der er noget i overskud, egner retten sig godt kold til madpakken eller som frokostret.
  • Server evt. også frikadellerne sammen med ovnbagte kartofler og hytteost.
Energiindhold for hele retten:

11606 kJ / 2774 kcal

Næringsindhold pr. 100g

593 kJ / 142 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 19,6 % 6,8 g
Kulhydrat: 50 % 17,4 g
Fedt: 30,4 % 4,9 g
Relateret video
Sådan skærer du en mango.

Ingredienser

Frikadeller
300 g Hakket grisekød (ca. 12% fedt)
1 tsk Groft salt
2 dl Mælk
1 Æg
50 g Havregryn (ca. 1 dl)
1 tsk Finthakket rød chilipeber
½ tsk Stødt allehånde
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber
75 g Salatost i tern (ca. g)
50 g Hakkede tørrede abrikoser
100 g Kogte speltkerner
1 spsk Koldpresset rapsolie
10 g Smør
Gulerodssalat
8 Groftrevne gulerødder
3 spsk Basilikumblade
½ Mangofrugt i små tern
3 spsk Hvid balsamicoeddike
Hertil
4 Grovboller