Frikadeller med speltkerner og frisk salat - af en rest speltkerner

1 time
Frikadeller med speltkerner og frisk salat - af en rest speltkerner

Ingredienser

Frikadeller

300 g Hakket grisekød
1 tsk Groft salt
2 dl Mælk
1 Æg
50 g Havregryn (ca. 1 dl)
1 tsk Finthakket rød chilipeber
½ tsk Stødt allehånde
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber
75 g Salatost i tern (ca. g)
50 g Hakkede tørrede abrikoser
100 g Kogte speltkerner
1 spsk Koldpresset rapsolie
10 g Smør

Gulerodssalat

8 Groftrevne gulerødder
3 spsk Basilikumblade
½ Mangofrugt i små tern
3 spsk Hvid balsamicoeddike

Hertil

4 Grovboller

Sådan gør du

Frikadeller

  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom mælk, æg, havregryn, chili, allehånde, limeskal og peber i og rør det godt sammen. Smuldr osten og tilsæt den sammen med abrikoser og speltkerner. Stil farsen tildækket i køleskabet og lad den hvile i ca. ½ time.Lad olien blive varm i en pande og tilsæt smørret. Form 16 frikadeller med en spiseske og læg dem i panden. Steg frikadellerne ved jævn varme i ca. 18 min. - vend af og til. Tag frikadellerne af panden.

Gulerodssalat

  • Bland gulerødder, basilikum, mango og eddike sammen. Smag til og server sammen med frikadeller og grovboller.

Tips

  • Hvis der er noget i overskud, egner retten sig godt kold til madpakken eller som frokostret.
  • Server evt. også frikadellerne sammen med ovnbagte kartofler og hytteost.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11216 kJ / 2681 kcal

Næringsindhold pr. 100g

573 kJ / 137 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 21,1 % 7,1 g
Kulhydrat: 51,7 % 17,4 g
Fedt: 27,2 % 4,2 g
Relateret video Sådan skærer du en mango.

https://www.arla.dk/opskrifter/frikadeller-med-speltkerner-og-frisk-salat---af-en-rest-speltkerner/