Frisk torskerogn og rodfrugt-remoulade
45 min
•
Prøv stegt frisk torskerogn til aftensmad. Det er nem aftensmad, og følger du opskriften her så er du sikker på at torskerognen bliver, som den skal være. Det er en delikatesse og torskerognen er skøn fra januar til april, hvor den har sæson.
Ingredienser
Torskerogn
|
2 liter
Vand
|
|
|---|---|
|
1 dl
Ufarvet lagereddike
|
|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
|
500 g
Frisk torskerogn (bukser)
|
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
½ tsk
Groft salt
|
Rodfrugt-remoulade
|
250 g
Creme fraiche 18%
|
|
|---|---|
|
2
Æggeblommer
|
|
|
2 spsk
Ravigottesauce
|
|
|
½ dl
Krydderurter fx. dild, persille, estragon, purløg
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
1 liter
Kogende vand
|
|
|
2
Persillerødder i små tern (ca. 250 g)
|
|
|
2
Pastinakker i små tern (ca. 250 g)
|
|
|
1
Finthakket løg (ca. 50 g)
|
|
|
100 g
Syltede agurker i små tern
|
Tilbehør
|
1 kg
Kartofler - koges
|
|
|---|---|
|
100 g
Feldsalat
|
|
|
Citroner (usprøjtede) i både
|
Sådan gør du
Torskerogn
Rodfrugt-remoulade
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
180 kJ / 43 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,8 g |
| Protein: | 2,7 g |
| Fedt: | 1,5 g |
| Kulhydrat: | 4,6 g |
Relateret video
Sådan koger du frisk torskerogn.
Sådan koger du frisk torskerogn i vand tilsat salt, peber, laurbærblade og lagereddike.