Abemad
30 min
•
Abemad er en frisk frugtsalat med flødeskum og lidt chokolade på toppen. Det fortaber sig lidt i gemmerne, hvorfor frugtsalat har fået dette "kælenavn", men det tyder på at det stammer fra ugebladet Hjemmet engang i 60'erne. Abemad er en nem, hurtig og dejlig dessert - værdsat af både børn og voksne.
Ingredienser
Frugtsalat
|
100 g
Stenfri vindruer i halve
|
|
|---|---|
|
1
Æble i tern
|
|
|
1
Pære i tern
|
|
|
1
Banan i skiver
|
|
|
1
Appelsin i mindre stykker
|
|
|
1 spsk
Rørsukker
|
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
Pynt
|
25 g
Grofthakket mørk chokolade
|
|---|
Sådan gør du
Frugtsalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Abemaden kan laves med cremefraiche i stedet for flødeskum - eller du kan bruge råcreme i stedet for flødeskum.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
525 kJ / 126 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 1 g |
| Fedt: | 7,3 g |
| Kulhydrat: | 14 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.