Frugttærte - uden ovn

1 time
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
Frugttærte - uden ovn

En nem frugttærte, som ikke skal bages. Bunden er en glutenfri tærtebund bestående af tørret frugt, nødder og kerner - den kan forberedes i god tid og fryses, så skal du blot lave fyldet inden servering. Frugttærtens fyld er let og friskt - og udgør et godt modspil til den søde frugt- og nøddebund. Server tærten til brunch, dessert eller eftermiddagskaffen.

Ingredienser

Mandel- og frugtbund

2 dl Mandler (ca. dl)
1 dl Solsikkekerner (ca. dl)
1 dl Rosiner (ca. dl)
2 dl Tørrede abrikoser (ca. dl)
½ tsk Groft salt
1 tsk Stødt kanel
1 spsk Friskpresset appelsinsaft eller appelsinjuice

Fyld

1 dl Piskefløde
1½ dl Creme fraiche
½ spsk Sukker
½ spsk Vaniljesukker
1- 3 Citrusfrugter, fx grapefrugter, appelsin og/eller mandarin
Mynteblade

Sådan gør du

Mandel- og frugtbund

  • Rist mandler og solsikkekerner på en pande ved jævn varme i ca. 10 min, til de er gyldne. Lad dem køle lidt af.
  • Kom mandler, solsikkekerner, tørret frugt, krydderier og appelsinsaft i en foodprocessor.
  • Kør det ved høj hastighed ca. 1 min til det har en ensartet masse.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Tryk blandingen ud i bunden af springformen - brug evt. våde fingre.
  • Stil tærtebunden i køleskabet.

Fyld

  • Pisk fløden til et let skum.
  • Rør cremefraiche, sukker og vaniljesukker sammen og vend det i flødeskummet.
  • Skær skal og hinder af citrusfrugterne - følg frugtens form. Skær citrusfrugterne i fine tynde skiver.
  • Anret den kolde bund på et fad og fordel flødeblandingen herpå.
  • Pynt med de skiveskårne citrusfrugter og friske mynteblade. Server straks.

Pynt med andre friske frugter - fx kiwi, mango eller kirsebær.

Kan fryses uden fyld - læg gerne fyldet på den knapt optøede bund lige inden servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10648 kJ / 2545 kcal

Næringsindhold pr. 100g

635 kJ / 152 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 9,2 % 3,4 g
Kulhydrat: 34,5 % 12,9 g
Fedt: 56,3 % 9,7 g
Relateret video Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/frugttarte---uden-ovn/