Frugttærte - uden ovn
1 time
•
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
•
&format=webp)
En nem frugttærte, som ikke skal bages. Bunden er en glutenfri tærtebund bestående af tørret frugt, nødder og kerner - den kan forberedes i god tid og fryses, så skal du blot lave fyldet inden servering. Frugttærtens fyld er let og friskt - og udgør et godt modspil til den søde frugt- og nøddebund. Server tærten til brunch, dessert eller eftermiddagskaffen.
Ingredienser
Mandel- og frugtbund
2 dl
Mandler (ca. dl)
|
|
---|---|
1 dl
Solsikkekerner (ca. dl)
|
|
1 dl
Rosiner (ca. dl)
|
|
2 dl
Tørrede abrikoser (ca. dl)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Stødt kanel
|
|
1 spsk
Friskpresset appelsinsaft eller appelsinjuice
|
Fyld
1 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
1½ dl
Creme fraiche
|
|
½ spsk
Sukker
|
|
½ spsk
Vaniljesukker
|
|
1- 3
Citrusfrugter, fx grapefrugter, appelsin og/eller mandarin
|
|
Mynteblade
|
Sådan gør du
Mandel- og frugtbund
Fyld
Pynt med andre friske frugter - fx kiwi, mango eller kirsebær.
Kan fryses uden fyld - læg gerne fyldet på den knapt optøede bund lige inden servering.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10648 kJ / 2545 kcal
Næringsindhold pr. 100g
635 kJ / 152 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,2 g |
Protein: | 9,2 % | 3,4 g |
Kulhydrat: | 34,5 % | 12,9 g |
Fedt: | 56,3 % | 9,7 g |
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.
