Fuldkornspandekager med rørsukker og citron
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
•
Fuldkornspandekagerne er bagt med hvid hvedemel, som er et fuldkornsmel, der ligner almindeligt hvedemel. Fuldkornsmel giver pandekagerne lidt mere tyngde uden at gå på kompromis med smagen.
Ingredienser
|
200 g
Hvid hvedemel (ca. 3½ dl)
|
|
|---|---|
|
3 dl
Vand
|
|
|
1 dl
Hvedeøl, fx weissbeer
|
|
|
3
Æg
|
|
|
25 g
Smør - smeltet
|
|
|
2 spsk
Rørsukker
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Pynt
|
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|---|
Tilbehør
|
Rørsukker
|
|
|---|---|
|
Friskpresset citronsaft
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hold pandekagerne lune i ovnen ved ca. 75°.
Pandekager er også lækre med flormelis og marmelade til. Eller nutella, banan og kokosmel.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
568 kJ / 136 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 3,2 g |
| Protein: | 5,7 g |
| Fedt: | 5,3 g |
| Kulhydrat: | 16 g |
Relateret video
Hvordan laver man pandekager
Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.